Home celebs ZIEN: Jennifer Lawrence en Matthias Schoenaerts schitteren zij aan zij in spionagethriller...

ZIEN: Jennifer Lawrence en Matthias Schoenaerts schitteren zij aan zij in spionagethriller ‘Red Sparrow’

Wie 'onze' Matthias - met Russisch accent - op het witte doek wil zien schitteren, moet nog geduld uitoefenen tot 28 februari.

Met onder meer ‘Patser‘ en ‘Mary Poppins Returns‘ in de pijplijn belooft 2018 nu al een topjaar te worden voor de filmindustrie. Nog een prent die wij graag aan ons lijstje van must-sees toevoegen, is de spionagethriller ‘Red Sparrow‘, waarin ‘onze’ Matthias Schoenaerts het beste van zichzelf geeft aan de zijde van ‘The Hunger Games’-ster Jennifer Lawrence.

Een ballerina die transformeert in een moordlustige spion? Klinkt vergezocht, maar Jennifer Lawrence (27) speelt het klaar in de nieuwe spionagethriller ‘Red Sparrow‘.

Wanneer de Russische balletdanseres Dominika Egorova (Lawrence mét Russisch accent) haar carrière gefnuikt ziet door een blessure en haar zieke moeder de dokterskosten niet langer kan betalen, wordt ze – in ruil voor medische hulp – gerecruteerd door de zogeheten Sparrow School. Dat is een geheime dienst die jongeren traint om hun lichaam én geest als wapens te gebruiken.

From Russia with love

Na een perverse en sadistische opleiding groeit Dominika uit tot de gevaarlijkste Sparrow die het programma ooit heeft gecreëerd. En dan… wordt ze verliefd op een Amerikaanse CIA-agent (een rol van Joel Edgerton) die haar ervan probeert te overtuigen dat hij de enige persoon ter wereld is die ze kan vertrouwen.

Naast oude rotten in het vak Jeremy Irons en Charlotte Rampling heeft ook ‘onze’ Matthias Schoenaerts (40) een rol in ‘Red Sparrow’, en wel die van Vanya Egorov, Dominika’s oom én de adjunct-directeur van de Sluzhba Vneshney Razvedki, de Russische buitenlandse veiligheidsdienst.

‘Red Sparrow’ is een verfilming van de gelijknamige bestseller van Jason Matthews uit 2013. Regisseur van dienst is Francis Lawrence (geen familie van Jennifer, trouwens), de man achter menig succesvol videoclip (van Beyoncés ‘Run The World‘ tot Lady Gaga‘s ‘Bad Romance‘), de Will Smith-blockbuster ‘I Am Legend‘ en de filmfranchise ‘The Hunger Games‘.

In september vorig jaar werd reeds een eerste teaser op de wereld losgelaten, maar in onderstaande trailer zien we Lawrence en Schoenaerts eindelijk samen in beeld. ‘Red Sparrow’ draait vanaf 28 februari in de bioscoop.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Nog meer films waar wij naar uitkijken: