Home celebs Jani had een schrikwekkende zomer: ‘De dokter zei tegen m’n vriend dat...

Jani had een schrikwekkende zomer: ‘De dokter zei tegen m’n vriend dat de kans groot was dat het mis zou lopen’

Jani Kazaltzis liet deze zomer z'n wijsheidstanden trekken, maar die routineoperatie werd hem bijna fataal.

Jani
© Instagram @janikazaltzis

Volgers van Jani Kazaltzis zagen de verontrustende beelden een tijd geleden op zijn Instagram: direct na de verwijdering van twee wijsheidstanden lag de presentator door complicaties opnieuw in de kliniek om alweer onder het mes te gaan. In ‘Het zomert met’ op Eén doet Kazaltzis het angstaanjagende verhaal.

Drie operaties

Het verwijderen van wijsheidstanden is een kleine routineoperatie, maar voor Jani Kazaltzis liep het eerder deze zomer helemaal mis. Bij Bruno Wyndaele op de bank in praatprogramma ‘Het zomert met’ vertelt Jani over de ervaring waaraan hij een grote schrik voor operaties overhield.

Het verwijderen van zijn twee wijsheidstanden ging goed, maar na de operatie begon de miserie voor Jani. ‘Eenmaal thuis hing mijn bed vol bloed, mijn stem was weg en ik dacht: dit klopt niet’, vertelt hij. ‘Ik heb mijn lief wakker gemaakt en op een briefje geschreven “Breng mij nu naar het ziekenhuis”, want ik kon niet meer praten.’

Door deze ervaring heb ik besloten geen facelift meer te laten doen.

In het ziekenhuis ging Jani voor een tweede keer onder het mes, maar daar eindigde zijn lijdensweg niet. Zijn kaak bleef opzwellen, waarop de presentator naar een ander ziekenhuis ging. Daar stelde men vast dat het om een zware bacterie ging en de situatie ernstig was. Jani had een abces dat zich naar zijn hart en longen verspreid had en moest voor de derde keer geopereerd worden. Op dat moment zei de dokters tegen zijn vriend dat de kans groot was dat het misliep. ‘We hebben ons echt zorgen gemaakt’, aldus Jani.

Ondertussen is Jani aan de betere hand, maar hij heeft wel een schrik gepakt. ‘Ik heb beseft dat geen enkele operatie klein is. Er is altijd een risico aan verbonden. Ik ga dus geen facelift meer laten doen.’

Meer BV-nieuws: