Home celebs Is dit nieuw nummer van Lana Del Rey plagiaat van Radioheads ‘Creep’?

Is dit nieuw nummer van Lana Del Rey plagiaat van Radioheads ‘Creep’?

De Britse band denkt van wel, want ze klaagden de zangeres aan.

De Britse band Radiohead heeft een rechtszaak aangespannen tegen de Amerikaanse zangeres Lana Del Rey. Volgens hen liet Lana zich voor een van de liedjes op haar nieuw album iets te veel inspireren door ‘Creep’, de grootste hit van Radiohead.

Get Free/Creep

In de zomer van 2017 releaste ‘Born to Die’-zangeres Lana Del Rey ‘Lust for Life’, haar vierde album. De nieuwe muziek van de zangeres werd goed ontvangen, behalve door de mannen van Radiohead, zo blijkt. Het laatste nummer op het album, ‘Get Free’, lijkt volgens hen verdacht veel op hun lied ‘Creep’. Zo verdacht veel dat ze besloten hun advocaten er op te zetten.

Lana bevestigde maandag zelf op Twitter dat er een rechtszaak tegen haar loopt, maar blijft erbij dat ze zich niet door Radiohead liet inspireren. Ze voegt eraan toe dat ze de band aanbood veertig procent van de inkomsten van het nummer over te dragen, maar dat hun advocaten ‘meedogenloos’ zijn en de volle pot eisen. ‘We zullen het regelen in de rechtbank’, besluit ze.

De rechter zal dus het laatste woord hebben, maar jij mag gerust je duit in het zakje doen. Is ‘Get Free’ plagiaat van ‘Creep’? Let vooral even op de laatste zinnen van het refrein: and all my birds of paradise, who never got to fly at night,
’cause they were caught up in the dance. We moeten eerlijk zijn, de melodie komt ons bekend voor. Of dit plagiaat te noemen is, dat laten we aan de rechter over.

‘Creep’ is zelf kopie

Voor Radiohead is het niet de eerste keer dat ze met zo’n plagiaatzaak te maken krijgen. Ironisch genoeg werden ze zélf beschuldigd van plagiaat voor ‘Creep’, een zaak die ze verloren. Het lied lijkt te veel op ‘The air that I breathe’, een nummer uit 1974 van The Hollies, en sindsdien staan de schrijvers van dat nummer ook tussen de auteurs van ‘Creep’.

Lees ook: 

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.