Home celebs VREUGDESPRONGETJE: Coldplay zal toch nog optreden in België

VREUGDESPRONGETJE: Coldplay zal toch nog optreden in België

De band kondigde onlangs nochtans aan dat ze stoppen met toeren vanwege het klimaat.

coldplay
© getty

Goed nieuws voor alle fans van Coldplay! De band kondigde onlangs aan dat ze niet meer zouden optreden buiten het Verenigd Koninkrijk vanwege de impact op het milieu, maar nu verklapte Chris Martin op Qmusic dat ze toch opnieuw naar ons land komen.

Als je het nog niet gedaan hebt, moet je het sowieso op je bucketlist zetten: een optreden van Coldplay bijwonen. Chris Martin die vol passie op zijn piano tokkelt, als een hyperkinetisch konijn over het podium huppelt en zijn allerbeste hits zingt met zijn zeemzoete stem. We waren dan ook een beetje in shock toen de frontman eind november aankondigde dat de band voorlopig niet meer zou optreden buiten het Verenigd Koninkrijk. Chris is een fervente voorvechter voor het klimaat en wekenlang de hele wereld rondreizen met zijn voltallige crew en al dat materiaal heeft nu eenmaal een ongunstige impact op het milieu.

Live duet met Stromae

Gelukkig duurt die tourpauze niet zo lang, want Coldplay komt toch terug naar ons Belgenlandje! Dat goede nieuws vertelde hij zélf aan Maarten Vancoillie van Qmusic. De radiopresentator vertelde doodeerlijk dat zijn hart toch een beetje brak toen hij hoorde dat de band niet meer zou optreden in België. ‘Je hart zal binnen 18 maanden of twee jaar weer genezen zijn’, grapte Chris aan de telefoon. Hij wil eerst goed bekijken hoe ze op een milieuvriendelijke en zelfs klimaatneutrale wijze kunnen toeren.

We verheugen ons er dus op dat we Coldplay vanaf half 2021 of begin 2022 opnieuw aan het werk zien in Brussel of Antwerpen. Een live duet met Stromae zit er dan ongetwijfeld in, want de Brusselse zanger werkte mee aan een van de nieuwste singles ‘Arabesque’ van Chris en co.  We kijker er nu al naar uit!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: