Home celebs Dit waren de 10 allerbeste momenten van de Oscars

Dit waren de 10 allerbeste momenten van de Oscars

Van een sandwich met kalkoen, over een verrassend optreden tot een hilarische fotobom.

oscars
© getty

Het grootste en meest belangrijke filmevent vond gisteravond plaats in het Dolby Theatre in Hollywood: de Oscars. Heel wat sterren kregen het bekende beeldje voor hun uitmuntende acteerprestaties. Wij selecteerden zowel op als naast het podium de 10 allerbeste momenten van de show.

1. Timothée Chalamet fotobomt Margot Robbie op de rode loper

De jonge acteur – bekend van onder andere ‘Call Me By Your Name’ – poseerde voor de lenzen van de fotografen op de rode loper, toen hij plots opmerkte dat niemand minder dan Margot Robbie na hem aan de beurt was. Die kans liet hij natuurlijk niet aan zich voorbijgaan en hij besloot haar te fotobommen. Tot groot plezier van de pers én Margot!

2.  Julia Butters brengt een kalkoensandwich mee in haar handtas

De tienjarige actrice uit ‘Once Upon a Time in Hollywood’ zag er in haar roze jurk uit om op te eten. En dat laatste nam ze zelf heel letterlijk, want in haar shiny handtas verstopte ze een sandwich met kalkoen. Naar eigen zeggen omdat ze ‘niet al het eten hier lust’.

3. Natalie Portman draagt een statementjurk

We kroonden haar al tot winnares in het artikel over de mooiste rodeloperlooks van de Oscars, maar haar statementjurk verdient ook in dit lijstje nog een eervolle vermelding. Natalie Portman liet namelijk op de prachtige cape die ze droeg de namen borduren van de vrouwelijke regisseurs die niet genomineerd waren voor een beeldje.

4. De blik van Billie Eilish wanneer Kristen Wiig en Maya Rudolph beginnen zingen

De twee actrices mochten de awards voor Best Production Design en Best Costume Design uitreiken en besloten er een kleine sketch aan te breien. Volgens sommigen was het hilarisch, terwijl anderen waaronder Billie Eilish er geen snars van begrepen. Haar gezichtsuitdrukking sprak boekdelen en leverde ons opnieuw een hilarische meme op.

5. ‘Parasite’ is de eerste niet-Engelstalige film die de Oscar voor ‘Beste Film’ wint

Voor het eerst in geschiedenis van de Oscars, en dan hebben we het over 92 jaar, is de grote overwinnaar van de avond geen Engelstalige film. Het was de Zuid-Koreaanse thriller ‘Parasite’ die met vier beeldjes ging lopen. Naast Beste Film kreeg Bong Joon-ho ook het beeldje voor Beste Regie, Beste Internationale Film en Beste Originele Scenario.

6. Brad Pitt krijgt eindelijk een Oscar

De acteur draait al decennialang mee en speelde mee in tal van films die sowieso in de persoonlijke top tien van allerbeste films ter wereld staan van héél wat mensen. Toch werd hij pas gisteravond beloond voor al dat harde werk, want hij won de Oscar voor Best Supporting Actor voor zijn rol in ‘Once Upon a Time in Hollywood’.

7. De speech van Joaquin Phoenix nadat hij het beeldje voor Beste Acteur won

Joaquin Phoenix won de Oscar voor Beste Acteur voor zijn geweldige acteerprestaties als de Joker in de gelijknamige film. Zijn bedankspeech ging over veel meer dan de award die hij net had ontvangen. Hij gebruikte de stem die hij kreeg voor het goede doel. Hij had het onder meer over de strijd tegen racisme en voor gendergelijkheid, het klimaat en dierenwelzijn. En hoe we daar allemaal ons steentje aan zouden moeten bijdragen.

8. Eminem geeft een verrassingsoptreden

In 2003 won ‘Lose Yourself’, de titelsong van ‘8 Mile’, de Oscar voor voor Best Original Song. Toen stuurde de rapper zijn kat naar de prestigieuze awardshow. Nu, zeventien jaar later, bracht hij zijn wereldhit en kreeg hij een staande ovatie.

9. Billie Eilish zingt ‘Yesterday’ van The Beatles als eerbetoon aan alle overleden filmsterren

Zelfs op een event dat volledig rond films draait, steelt zangeres Billie Eilish de show! Haar ingetogen versie van ‘Yesterday’ van The Beatles liet niemand in de zaal of in de zetel thuis onberoerd. Ze droeg het liedje op aan alle overleden filmsterren.

10. James Corden en Rebel Wilson reiken verkleed als katten een award uit

De musical ‘Cats’ is helaas een grote flop en was in de verste verte genomineerd voor een Oscar. Toch kwamen twee van de hoofdrolspelers dicht bij een beeldje, letterlijk dan, want James Corden en Rebel Wilson mochten de winnaar van de Oscar voor Best Visual Effects bekendmaken. Ze deden dit verkleed als katten en gaven zo een dikke vette middelvinger naar iedereen die de visuele effecten van hun musical bekritiseert.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.