Home celebs ZIEN: Ariana Grande’s nieuwe single is een eerbetoon aan de slachtoffers van...

ZIEN: Ariana Grande’s nieuwe single is een eerbetoon aan de slachtoffers van Manchester

Op 22 mei vorig jaar kwamen 22 mensen om het leven door een zelfmoordaanslag na haar concert.

Ariana Grande is terug met een nieuwe single, inclusief een duizelingwekkende videoclip. Het is haar eerste werk sinds de terroristische bomaanslag na haar concert in Manchester op 22 mei vorig jaar, waarbij 22 mensen het leven lieten.

Eerder dit jaar vertelde Scooter Braun, de manager van Ariana Grande, dat de zangeres dagenlang huilde door de aanslagen na haar optreden. ‘Elke naam en elk gezicht van de slachtoffers raakte haar heel diep. Ze voelt emoties heel sterk, dat is nu eenmaal wie ze is’, deelde hij.

De 24-jarige zangeres aarzelde zelfs om de studio weer in te duiken na de tragische bomaanslag. ‘Het zou fijn zijn als ik even thuis kon blijven, zodat ik dicht bij mijn geliefden kan zijn’, klonk het kort na de aanslagen tijdens haar interview met Billboard Magazine.

‘No Tears Left to Cry’

Eind vorig jaar vond Grande uiteindelijk toch de moed om weer muziek te maken. ‘No Tears Left to Cry’ is de eerste single die ze schreef en bevat verwijzingen naar de traumatische dag die haar leven – en dat van vele anderen – voorgoed heeft veranderd.

‘Ain’t got no tears left to cry, I just want you to come with me, we on another mentality’, zingt de popdiva. Haar fans gaven meteen gehoor aan de oproep om ‘mee te gaan’ met de zangeres en de haat te overstijgen. De videoclip, geregisseerd door Dave Meyers, werd een half miljoen keer bekeken in slechts 30 minuten. (Momenteel staat de teller al op meer dan 4 miljoen views!)

Niet alleen via de tekst, maar ook via de videoclip brengt ze een eerbetoon aan Manchester. In de laatste seconden van de video vliegt er een bij voorbij, en laat dat net het symbool zijn van de stad Manchester. Dat dateert uit de industriële revolutie, want toen stond de stad bekend voor haar textielmijnen en werden de werknemers werkbijtjes genoemd omwille van hun werkmentaliteit. Ariana liet, net als haar dansers, de bij tatoeëren na het benefietconcert One Love Manchester.

Wereldwijd op #1

Het nummer is enthousiast onthaald en staat nu al op nummer 1 in meer dan 40 landen. Ook de hashtag #NoTearsLeftToCry is wereldwijd trending. De broer van de zangeres, Frankie James Grande, is terecht trots op zijn zus en op hoe ze erin slaagt om mensen van over de hele wereld samen te brengen met haar muziek.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Bekijk hier de video voor ‘No Tears Left To Cry’.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: