Home celebs BEVESTIGD: Emma Watson stopt nog niet met acteren

BEVESTIGD: Emma Watson stopt nog niet met acteren

Haar manager laat weten dat fans zich (voorlopig) nog geen zorgen hoeven te maken.

Emma Watson stopt
© Getty

Afgelopen week draaide de geruchtenmolen op volle toeren, want er werd beweerd dat Emma Watson (30) zou stoppen met acteren. Haar manager laat nu weten dat daar niets van aan is.

Fans van de ‘Harry Potter’-actrice kregen het eerder deze week benauwd toen het nieuws dat ze een einde aan haar carrière zou breien de ronde deed. De Daily Mail schreef gisteren nog dat ze er de afgelopen jaren al bewust had voor gekozen om minder rollen op zich te nemen, zodat ze langzaam kon uitbollen en haar privéleven en vriend Leo Robinton (31) op de eerste plaats kon zetten. Dat ook haar Instagrampagina niet meer geüpdatet wordt voedde dat gerucht. Dat account gebruikte ze in het verleden vooral om het bewustzijn rond verschillende onderwerpen op het gebied van sociale en ecologische rechtvaardigheid, waaronder de gevaren van fast fashion en het belang van social distancing, te vergroten. Dat ze er plots niet meer actief op is, was voor sommigen het bewijs dat de Britse er definitief de brui aan wilde geven.

Geen nieuwe plannen

Niets van waar, althans als we haar manager, Jason Weinberg, mogen geloven. Emma werd voor de zoveelste keer het slachtoffer van een uit de hand gelopen roddel. Ze zou, voorlopig dan toch, nog niet van plan zijn om op pensioen te gaan. ‘Emma’s socialemedia-accounts zijn slapend, maar haar carrière niet‘, geeft hij in een persbericht als reactie op de roddels. Fantastisch nieuws voor wie haar graag op het scherm aan het werk ziet, al lijkt ze momenteel nog geen grote producties op de planning te hebben staan. Maar geduld is een schone deugd!

Emma verdween na de ‘Harry Potter’-franchise, in tegenstelling tot een aantal andere collega’s, niet van de radar. Na haar carrière als Hermelien werkte Watson samen met geprezen regisseurs als Sofia Coppola, Darren Aronofsky en Greta Gerwig. In 2014 maakte ze zelfs een kleine carrièreswitch toen ze ook gevraagd werd om modellenwerk te doen én werd ze Women Goodwill Ambassador van de Verenigde Naties. In 2017 speelde ze de hoofdrol in ‘Beauty and the Beast‘ en in 2019 was ze ook nog te zien als Meg in ‘Little Women‘. Sindsdien doet ze het (terecht!) wat rustiger aan, al hopen wij dat we binnenkort misschien wel een glimp van haar kunnen opvangen in de langverwachte ‘Harry Potter’-serie.

Lees ook: