Home Body & Mind Zo zet je elke dag 2000 extra stappen zonder moeite te doen

Zo zet je elke dag 2000 extra stappen zonder moeite te doen

Trucjes om je op weg te helpen

Volwassenen (jep, that's us) zouden elke dag minimaal 10.000 stappen (7 km) per dag moeten zetten. Als je een zittende job hebt, is dat geen makkie. Toch moeten we van onze luie kont komen en genoeg bewegen (zéker als je niet gaat sporten). Daarom zijn deze trucjes om (ongemerkt) meer te stappen een godsgeschenk.

Tip: schaf een stappenteller aan. Er bestaan ook apps om je stappen bij te houden op je smartphone. Dan moet je je gsm natuurlijk wel altijd bij de hand hebben. Redactrice Isa is verknocht aan haar stappenteller. Ze heeft 'm altijd op zak. Confession moment: met haar zittende job haalt ze zelden 10.000 stappen. Met deze trucjes kan ze hopelijk haar doel wel bereiken.

Bel én beweeg

Krijg je een telefoontje? Sta dan op en beantwoord het al wandelend. Een gesprek met je bestie over haar nieuwe beau levert je al gauw 1000 extra stappen op.

Neem de XL-route

Moet je op het werk naar het toilet? Ga dan niet naar de dichtsbijzijnde, maar loop een eindje verder naar een ander toilet. Parkeer je op de parking van de supermarkt niet vlak voor de deur, maar helemaal aan de andere kant. Stap een halte vroeger af van de bus. You see?

IJsberen

Wachten op de trein of in de wachtzaal? Zit dan niet neer, maar ijsbeer een beetje. Vrij irritant voor andere mensen, maar superefficiënt voor je stappenteller.

Neem de trap

En niet de lift of de roltrap. Ja, ook al moet je naar de zesde verdieping. Maak er een sport van voor jezelf. Hoe meer je het doet, hoe minder je zal puffen op den duur.

Lunch op locatie

Het is makkelijk om je bokes mee te nemen naar de kantine. Maar je kan ook een eindje verder lopen en een leuk plekje zoeken in de buurt. Maak van je lunchpauze zo ook een wandeling. Een kwartiertje stevig stappen maakt je hoofd leeg en staat goed op je stappenteller.

Lees ook

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.