Wijntje, iemand?
YAY: onderzoekers vonden een boeiende link tussen wijn en preventie van alzheimer
Een recente doorbraak in het onderzoek naar alzheimer is fantastisch nieuws voor sommeliers en wine lovers. Uit een nieuwe studie blijkt namelijk dat sommeliers minder kans hebben op het ontwikkelen van alzheimer en parkinson.
De studie onderzocht in totaal 26 personen – 13 meestersommeliers en 13 personen zonder achtergrond in wijn. Na beoordeling van gedragsgegevens, MRI-data en andere, vonden onderzoekers dat de delen van de hersenen die te maken hebben met het geheugen sterker (of 'dikker') waren bij de eerste groep. Die bevindingen zijn deels toe te schrijven aan het feit dat sommeliers in staat zijn zich bepaalde details van wijn te herinneren door gebruik te maken van hun reukzin. De studie toont ook de correlatie tussen specialisatie en een versterkt geheugen.
Toegegeven, wij hebben ook een beetje onze twijfels bij zo'n kleine testgroep, maar een beetje goddelijk goud kan nooit kwaad. Wijntje, iemand?
Lees ook:
- Wil je vermageren? Drink dan 2 glazen witte wijn voor het slapengaan
- AHA: zo maak je een fles wijn open zonder kurkentrekker
- 5 redenen waarom rode wijn eigenlijk goed voor je is
Bron: Popsugar
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier