https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Belga

Wijntje, iemand?

YAY: onderzoekers vonden een boeiende link tussen wijn en preventie van alzheimer

Dat af en toe een glaasje wijn goed voor je is, is geen nieuws. En dat champagne misschien wel eens dementie zou kunnen voorkomen, wisten we ook al. Maar uit nieuw onderzoek blijkt nu dat er ook een link is tussen het goddelijke goedje en de preventie van alzheimer.

Een recente doorbraak in het onderzoek naar alzheimer is fantastisch nieuws voor sommeliers en wine lovers. Uit een nieuwe studie blijkt namelijk dat sommeliers minder kans hebben op het ontwikkelen van alzheimer en parkinson

 

De studie onderzocht in totaal 26 personen – 13 meestersommeliers en 13 personen zonder achtergrond in wijn. Na beoordeling van gedragsgegevens, MRI-data en andere, vonden onderzoekers dat de delen van de hersenen die te maken hebben met het geheugen sterker (of 'dikker') waren bij de eerste groep. Die bevindingen zijn deels toe te schrijven aan het feit dat sommeliers in staat zijn zich bepaalde details van wijn te herinneren door gebruik te maken van hun reukzin. De studie toont ook de correlatie tussen specialisatie en een versterkt geheugen.

 

Toegegeven, wij hebben ook een beetje onze twijfels bij zo'n kleine testgroep, maar een beetje goddelijk goud kan nooit kwaad. Wijntje, iemand?

 

Lees ook:

 

Bron: Popsugar

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content