Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
kraamzorg
© Natalia Blauth via Unsplash+

Verwacht jij binnenkort een kindje?

Om deze 7 redenen is kraamzorg aanvragen misschien wel een goed idee

Dewy De Leeneer

Een nieuw gezinslid verwelkomen, is heel leuk en wondermooi. Toch is het te midden van alle verandering niet altijd makkelijk voor ouders om alle ballen in de lucht te houden, hebben ze soms twijfels over hoe hun kindje het stelt of kunnen ze gewoonweg een beetje hulp gebruiken. Ter ere van de Week van de Kraamzorg sommen we dan ook graag zeven redenen op waarom kraamzorg aanvragen misschien wel een goed idee is.

Kraamverzorgenden zijn duizendpoten.

Van het helpen bij pampers verschonen over mentale steun bieden tot het bereiden van gezonde maaltijden: kraamzorgverleners helpen de ouders waar nodig, zodat zij zich kunnen concentreren op herstel en op de zorg voor hun baby’tje.

Ze ondersteunen je bij borstvoeding.

Voor mama’s die borstvoeding willen geven, kan het in het begin nog een beetje zoeken zijn naar hoe ze dat best aanpakken. De professionele hulp van een kraamverzorgende zou hen kunnen helpen om hier wat zekerder en vlotter in te worden.

Niet alleen fysieke, maar ook mentale hulp.

De emotionele uitdagingen van het ouderschap kunnen overweldigend zijn. Kraamzorgverleners bieden daarom graag een luisterend oor aan zij die het nodig hebben. Ze worden vaak de vertrouwenspersoon binnen een gezin.

Ze ondersteunen bij de overgang naar het ouderschap.

Voor veel ouders is de overgang naar het ouderschap een grote aanpassing – en dat is normaal ook! Kraamzorgverleners begeleiden hen dan ook graag om deze overgang soepel te laten verlopen.

En dat zonder met de vinger te wijzen.

Stafmedewerker bij Kraamzorg van Ferm Thuizorg Hilde benadrukte in een interview dat kraamzorgverleners die hulp en ondersteuning bieden zonder met de vinger te wijzen. Ze zullen nooit zeggen dat een ouder iets ‘niet juist’ aanpakt.

Ze luisteren naar de noden van het gezin.

Kraamzorg kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van het gezin, of het nu gaat om een paar uur per dag of per week, om gezonde maaltijden te bereiden of zich eerder bezig te houden met de broers of zussen: waar de ouders hulp nodig hebben, helpen ze.

Het boost het zelfvertrouwen van de ouders.

Vooral nieuwe ouders kunnen zich zo nu en dan wat ongemakkelijk of onzeker voelen bij hun pasgeborene. Maar wanneer een kraamverzorgende je zegt dat je het goed doet, dat je baby’tje flink eet en dat je liefdevol met je kindje omgaat, geeft je dat al wat meer zelfzekerheid. Het geeft hen ook de kans om regelmatig vragen te stellen als ze twijfelen.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '