Home Body & Mind Waarom seks goed is voor je gezondheid

Waarom seks goed is voor je gezondheid

Corbis
Natuurlijk kan je een gezonde blos krijgen van make-up, maar deze manier is véél leuker! Naast een stralende lach op je gezicht heeft seks nog andere voordelen voor je gezondheid. Let’s get it on!

1.     Slank, slanker, slankst

Ga vanavond eens niet naar de fitness, maar kruip onder de lakens voor een goede work-out met je lover. Je verbruikt niet evenveel calorieën als wanneer je gaat lopen, maar je verbruikt toch 100-300 calorieën naargelang hoe hevig jullie er aan toe gaan.

2.     No pain, no gain

Als je seks hebt, produceert je lichaam bepaalde stoffen waardoor je pijngrens verhoogt. Buikpijn? Een orgasme vermindert zelfs de spanningen en gaat feelgoodhormonen verspreiden in je lichaam die krampen tegengaan. Het proberen waard?

3.     ZzzzZzzz…

Een orgasme laat bepaalde hormonen vrij die ervoor zorgen dat je beter in slaapt valt na het vrijen. Misschien niet aan je hubby laten lezen!

4.     No stress

Studies hebben aangetoond dat je door te vrijen je stresslevel kan laten dalen. Ook je bloeddruk zal er lager van worden. Ideale ontspanning dus!

5.     Memory training

Wanneer je seks hebt, stijgt het percentage dopamine in je lichaam. Dit hormoon is medeverantwoordelijk voor de werking van je geheugen. De ideale oplossing dus voor als je de laatste tijd wat vergeetachtig bent.

6.     Vaarwel ziektekiemen

Volgens onderzoek kan seks ervoor zorgen dat je immuunsysteem sterker wordt. Je zal minder snel last hebben van een verkoudheid en ook minder snel een slachtoffer worden van de griep. Alsof dit nog niet genoeg was, krijg je ook meer energie! Whoop whoop!

7.     Because I'm happy

Last but not least. Seks maakt je ook gewoon gelukkig. Je krijgt een sterkere band met je partner en jullie zullen ook veel intiemer met elkaar omgaan.

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.