Home Body & Mind Volgens de wetenschap maken sommige vrienden je echt mooier

Volgens de wetenschap maken sommige vrienden je echt mooier

Zo zie jij er altijd aantrekkelijk uit!

Wil jij altijd stralen en de knapste chick zijn op de foto's met je vrienden? Vergeet dan al die filters op Instagram en Snapchat. Ga gewoon naast die vriendin met een 'bad hair day' staan, want volgens de wetenschap is dat dé truc om knapper te lijken. 

Het geheim om er altijd piekfijn uit te zien, is zo simpel als wat ze 'lelijke-vrienden-effect' noemen. Onderzoekers aan de Royal Holloway Universiteit in Londen voerden daarvoor een heel simpel experiment uit. 

Er werd aan vrijwilligers gevraagd om zowel mannen als vrouwen te beoordelen op basis van hun uiterlijk. Tijdens de eerste ronde stonden de proefpersonen alleen op de foto, en in de tweede ronde stonden ze er samen met andere mensen op.

Resultaat

Wanneer een 'mooi' gezicht naast een foto met knappe mensen werd gelegd, werden de vrijwilligers gieriger met hun punten.

Is die 'mooie' persoon dan ineens niet meer knap? Jawel, hoor! Maar hij of zij had misschien geen zin meer in het experiment, en dat zie je natuurlijk op de foto.

Lelijke vrienden?

Komaan, wie geeft ooit toe dat ze lelijke vrienden heeft? Niemand! En dat is maar goed ook, want iedereen is uiteraard mooi op zijn eigen manier.

Maar soms doet je haar eens lastig, heb je wallen van hier tot in Tokio, heb je iets te veel wijntjes gedronken of heb je te hard geprutst met je eyeliner. Je hebt zo van die dagen, en dan zullen je vriendinnen net veel foto's willen nemen. That's life.

Maar je wraak zal zoet zijn, want wanneer er een gigantische puist op de neus van je vriendin staat, wil jij natuurlijk een foto nemen van jullie tweetjes. Dat is échte vriendschap! 

Bron: Medical Daily

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.