Home Body & Mind Lenteschoonmaak? Poets je slank!

Lenteschoonmaak? Poets je slank!

Corbis
Het zonnetje schijnt, de vogeltjes fluiten, de lente is in het land. Tijd voor de lenteschoonmaak dus! Kijk je er een beetje tegenop? Denk dan aan al die calorieën die je verbrandt tijdens het poetsen. Zo sla je twee vliegen in één klap!

1. Stofzuigen

Door te stofzuigen verbrand je zo'n 180 à 200 calorieën per uur. Vergeet geen enkel hoekje, kruip onder elke kast en verplaats je meubels. Zo ben je heel wat calorietjes kwijt!
 

2. Afstoffen

Als je het stof afdoet, verbrand je zo'n 50 à 150 calorieën per uur. Het hangt natuurlijk af van hoe intensief je werkt. Maak genoeg snelle bewegingen en kruip op plaatsen die moeilijk bereikbaar zijn.
 

3. Ramen lappen

De ramen poetsen is misschien niet zo'n leuk werkje, maar je verbrandt er wel zo'n 180 à 250 calorieën per uur mee. Het is een heuse work-out voor je armen, schouders en rug. Wissel af en toe van arm om beide kanten van je lichaam te trainen.
 

4. Vloeren dweilen

Door je vloeren te dweilen verbrand je zo'n 230 calorieën per uur. Goed voor je boven- én onderlichaam. Doe het op de meest efficiënte manier: eerst met veel nat om al het vuil weg te krijgen, ga er dan nog een keer over en droog daarna de vloer. Wil je nog meer calorieën verbranden? Doe het dan op de old fashioned way: ga op je knieën zitten en schrobben maar!
 

5. Tuinieren

Verbrand zo'n 250 calorieën per uur als je het gras maait, de tuin wiedt of bloemen of groenten plant. Pas wel op voor je rug, blijf dus niet te lang in dezelfde houding zitten.
 

6. Afwassen

Aangekoekte resten wegkrijgen is geen simpel karweitje, maar je verbrandt er wel zo'n 80 à 150 calorieën per uur mee. De vaatwasmachine inladen is ook al goed, maar het zorgt wel voor minder vetverbranding.

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.