Home Body & Mind Een armband tegen pesten

Een armband tegen pesten

You are good!

De lichtgroene armbandjes van de 'You Are Good'-campagne zijn in België gearriveerd. De actie, die in Nederland al een groot succes is, strijdt tegen pesten op school.

Het initiatief komt van de twee Nederlandse ladies Marije Kat en Lindy Robles. Met de armbandjes willen ze pesten uit de taboesfeer halen en bespreekbaar maken onder jongeren. De slogan 'You Are Good', die op elk armbandje gedrukt staat, vestigt op een positieve manier aandacht op het probleem. De twee initiatiefneemsters hebben in hun jeugd allebei iets met pesten gehad. Ze hebben de campagne opgezet na de dood van Tim Ribberink, de Nederlandse jongen die in 2012 uit het leven stapte na aanhoudende pesterijen.

De armbandjes zijn in verschillende verkooppunten te vinden (Zeeman, Brantano, AVA en CASA), maar je kan ze ook voor twee euro via de site www.youaregood.org bestellen. Een deel van de opbrengst gaat naar School zonder pesten, een vereniging die interactieve voorstellingen en educatief materiaal maakt om kinderen op een speelse manier te leren hoe ze hun gevoelens moeten uiten.