Home Body & Mind Confronterend: dit weten mannen over maandstonden

Confronterend: dit weten mannen over maandstonden

Tuurlijk weten mannen dat we één keer per maand ongesteld zijn. En tuurlijk hebben ze al gehoord over tampons. Maar hoeveel weten mannen nu precies over maandstonden en tampons? Weinig zo blijkt. Heel weinig. Autsj.

De zes mannen in het filmpje moeten een aantal eenvoudige vragen beantwoorden: hoe vaak zijn vrouwen ongesteld? Hoe werkt een tampon precies? Hoe vaak moeten we een tampon vervangen? De antwoorden zijn niet alleen té vaak foutief, ze zijn ook bijzonder pijnlijk. Zo denkt de een dat we onze tampon maar om de twee dagen moeten vervangen, en is de ander bijzonder verbaasd over het touwtje dat nu eenmaal bij een tampon hoort. Maar de algemene conclusie van de mannen is eensluidend: wij, vrouwen, zijn toch allemaal topwijven. Dankjulliewel, heren!

Het filmpje werd gelanceerd door Plan UK, een goed doel, en de opiniesite V.Point News. Bedoeling van het filmpje is om het taboe rond maandstonden te doorbreken, maar ook om mensen ervan bewust te maken dat wereldwijd massa's vrouwen geen toegang hebben tot maandverband of tampons. De naam van hun campagne? #JustATampon

Lees ook:

Vaarwel tampons, hallo cupje

Nieuw: menstruatieslipjes

Waarom jij je altijd dik voelt tijdens je maandstonden