Home Body & Mind 10 gouden regels waaraan elk meisje zich zou moeten houden

10 gouden regels waaraan elk meisje zich zou moeten houden

We durven het soms te vergeten

giphy.com
We willen altijd wat we niet hebben. Krullen of steil haar, grotere of kleinere borsten. We willen er allemaal uitzien als een topmodel, maar is het niet veel belangrijker dat we gewoon goed in ons vel zitten? Flair geeft je een paar gouden regels waaraan elk meisje zich zou moeten houden om écht gelukkig te zijn. 

1. Dé gouden regel: wees niet te hard voor jezelf

Gouden regel 1

© giphy.com

We durven onszelf al eens naar beneden te halen. Maar waarom? We voelen er ons niet beter door. Integendeel, op een dag worden we overmand door onzekerheid en daar zijn we zelf de grootste oorzaak van. Daag jezelf uit en probeer positief te zijn. 

2. Begin elke dag met een schone lei 

Gouden regel 2

© giphy.com

We piekeren soms véél te lang over een stommiteit van de vorige dag. Dat gênante moment kan je toch niet meer ongedaan maken. Je moet er niet van wakker liggen. Iedereen maakt foutjes toch? Pijnig jezelf dan niet eindeloos door dit in je hoofd te herhalen. Lach je stuntelig gedrag gewoon weg. Eigenlijk was het best grappig, toch? Elke dag is een nieuwe dag! 

3. Let op het saldo op je creditcard

Gouden regel 3

© giphy.com

Toegeven: we winkelen graag. We hebben elke week wel een andere must have in gedachten, iets wat ontbreekt in onze kleerkast en wat we ons dringend moeten aanschaffen. Let erop: shoppen kan verslavend zijn. Leg jezelf een vast bedrag op waar je niet over mag gaan, en vraag jezelf af of je iets écht wilt om miskopen te voorkomen. Een lege portefeuille maakt je niet bepaald gelukkig. 

4. Tel tot 10 als je boos bent 

Gouden regel 4

© giphy.com

Soms is het heel moeilijk om niet onmiddellijk te reageren als we het ergens niet mee eens zijn. Het is normaal dat je jezelf wilt verdedigen, maar je moet wel opletten wat je zegt. Vaak zeggen we dingen waar we later spijt van hebben. Wacht 10 seconden en kalmeer. Denk rustig na over hoe je iets juist kan verwoorden

5. Leg die smartphone even aan de kant 

Gouden regel 5

© giphy.com

Laat iedereen weten dat je niet bereikbaar bent en laat je smartphone thuis. Je zal merken dat je een veel leukere tijd beleeft. Of je nu met je mama gaat winkelen, een ladies' night met vriendinnen hebt ingepland of romantisch gaat dineren met je vriend, iedereen weet dat je niet bereikbaar bent. Dat lucht écht op. Het geeft een soort vakantiegevoel om even geen verplichtingen te hebben buiten dat wat je gepland had. 

6. Probeer de 2/30 regel 

Gouden regel 6

© giphy.com

Volgens deze regel mag je elke dag 2 uur tv kijken als je daarnaast ook minstens 30 minuutjes per dag intensief beweegt. Je moet beweging niet als een verplichting zien. Het is geen zware opgave. Een half uurtje wandelen met je hond is bijvoorbeeld al genoeg. Beweging is ook ontspanning. Het is belangrijk om je hoofd leeg te maken.  

7. Kom op voor jezelf

Gouden regel 7

© giphy.com

Je moet je niet opeens aansluiten bij een feministische groep, maar je mag gerust op je strepen staan. Durf voor jezelf op te komen, daar is niks mis mee. Geef je fouten toe als dat nodig is, maar neem geen onderdanige positie in als dat niet terecht is. Laat zien dat je haar op je tanden hebt en dat je niet met je voeten laat spelen

8. Leer omgaan met kritiek 

Gouden regel 8

© giphy.com

Dit is héél erg moeilijk. Het is niet alleen een vrouwenkwaaltje, ook mannen hebben hier vaak problemen mee. Toch zal je kritiek moeten aanvaarden. Stel jezelf de vraag of de kritiek terecht is en denk na over hoe je er een positieve draai aan kan geven. Het is de bedoeling dat we leren uit onze fouten: een ezel stoot zich geen twee keer… 

9. Zorg dat je je eigen stekje hebt 

Gouden regel 9

© giphy.com

Maak je huis, je appartement, je kot of je kamer gezellig. Het is jouw persoonlijke stekje, waar je je kan terugtrekken als je even alleen wil zijn. Zorg ervoor dat je je daar thuis voelt. en dat je huis, kamer of kot een plaats is waar je graag bent

10. Doe niks tegen je eigen wil 

Gouden regel 10

© giphy.com

Te vaak doen we dingen om iemand anders gelukkig te maken. Laat je door niemand overtuigen om iets te doen wat je niet wilt doen. Als je iets doet, is dat omdat je daar zelf volledig achterstaat, omdat het jouw beslissing is geweest en niet die van iemand anders. Hou vast aan je eigen overtuiging en laat niemand je iets anders wijsmaken. 

Wat jou misschien ook zal interesseren: 

Hét relatieprobleem waar we dagelijks mee te maken krijgen 

15 quotes die je inspireren om extra vriendelijk te zijn

5 gedachten van mensen die constant piekeren

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.