Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
januari
© Thirdman via Pexeks

Van fietsen, over juwelen tot winterjassen.

9 dure dingen die veel minder geld kosten in januari

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Kerstcadeautjes, uitgebreide feestmaaltijden en een of meerdere feestoutfits: yep, na die dure eindejaarsperiode zijn wij helemaal blut. Het ideale moment dus om onze slag te slaan tijdens de solden. Deze 9 dingen mag je zeker niet over het hoofd zien als je straks gaat shoppen.

Fitnessmateriaal

Gewichtjes, work-out-dvd’s, fitnessabonnementen: alles wat met een gezonde levensstijl te maken heeft, zal deze maand minder duur zijn. Waarom? Winkels en merken gaan inspelen op de goede voornemens van hun klanten, zoals het oppikken van een gezonde(re) en/of sportieve(re) levensstijl.

januari

Agenda’s en kalenders

Als je erover nadenkt, is het absurd. Maar zodra het januari is, zijn kalenders en agenda’s volgens winkeliers gedateerd. Het goede nieuws: je kan kortingen scoren tot wel 75 %, woehoe!

januari

Winterjassen

Misschien ben je die barre winter al beu en richt je je ogen liever op de lente. Ondanks het feit dat het nog steeds koud kan zijn, shop je een winterjas –  makkelijk het duurste item uit je wintergarderobe – nu aan serieuze kortingen.

januari

Juwelen

Deze is een kleine hint voor je lief of jezelf: de pre-Valentijnsolden zijn het ideale moment om juwelen (zoals, we zeggen maar iets, een verlovingsring) te kopen om ze dan pas op 14 februari te schenken. Slim shoppen, heet dat.

januari

Zetels

Zetels kunnen dezer dagen tot 60 % minder kosten. De reden: in februari komen er nieuwe meubels binnen en dus moeten winkeliers plaatsmaken in hun magazijn. Win-win!

januari

Tapijten

Meestal zal de consument vóór de feestdagen zijn interieur herinrichten omdat hij dan gasten over de vloer krijgt. Je zal zien dat meubels en tapijten dan ook een stuk duurder zijn in de periode november-december dan in januari. Hét moment om de Bart Appeltans in jezelf naar boven te halen dus!

januari

Fietsen

De winterse temperaturen (lees: gladde fietspaden) zorgen ervoor dat mensen zich niet snel een nieuwe fiets zullen aanschaffen in januari. Toch is dit de ideale periode om jezelf een tweewieler cadeau te doen, aangezien de nieuwe modellen in februari binnenkomen en de fietshandelaars dus plaats moeten maken. Waar wacht je nog op?

januari

Kerstkaartjes

Het is misschien wat vreemd om kerstkaartjes te kopen nu de feestdagen officieel voorbij zijn, maar aan kortingen tot 70 % zou je gek zijn om ze te laten liggen. Sla je slag! Zo heb je meteen een voorraad voor december 2024. 

januari

Kerstdecoratie

Idem voor kerstdecoratie. Intussen kan je geen kerstbomen meer zien, maar als je bedenkt hoe belachelijk veel geld je vorig jaar weer hebt uitgegeven aan kerstlichtjes, kan je maar best op veilig spelen en alvast een nieuwe doos kopen. Of wat dacht je van een imitatiekerstboom? Die kost makkelijk enkele honderden euro’s, maar tijdens de soldenperiode kan je misschien wel een koopje doen!

januari


Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '