Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Reporters

Mysterie ontrafeld!

AHA: dus dáárom werd het olympisch zwembad plots groen

Een paar dagen geleden wisten we jullie te vertellen dat er een olympisch zwembad plots groen was geworden. De organisatie had geen idee waarom het water plots van kleur was veranderd, maar ondertussen is er toch een verklaring opgedoken.

De atleten waren niet blij met de groene kleur. Ook al heeft de organisatie het water onderzocht en bleek er geen gevaar te zijn voor de deelnemers. Alle evenementen gingen dan ook door zoals gepland. Toch bleef het niet bij één zwembad. Gisteren werd het water uit een tweede zwembad ook groen.
 

De organisatie claimt nu dat algen verantwoordelijk zijn voor de groene kleur. Bepaalde chemische stoffen die gebruikt werden om het water te reinigen waren plots op. Als gevolg was het pH-niveau van het water niet meer zoals normaal. Dit heeft op zijn beurt gezorgd voor de verkleuring van het water.
 

The Washington Post schrijft dat de organisatie het water momenteel aan het behandelen is. Het zwembad zou dus bijna zijn vertrouwde blauwe kleurtje weer terugkrijgen. Het proces is wel niet zonder risico. Verschillende atleten hebben last van brandende ogen door de hoeveelheid chloor in het water.

Wil je nog meer lezen over de Olympische Spelen:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '