Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
gentse feesten
© Martin Corlazolli

Vree wijs!

9 to do’s tijdens de Gentse Feesten zodat je er het allerbeste uithaalt

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Met 3250 activiteiten op verschillende locaties is het moeilijk om het bos door de Gentse Feesten-bomen te zien. Maar zo is er natuurlijk voor elk wat wils! Flair speelt even Feestenburgemeester en geeft je enkele van de leukste tips uit het ruime feestaanbod. Met deze to do’s haal je het allerbeste uit je tien dagen party!

Zie een van je favo Vlaamse artiesten aan het werk.

Van Maksim Stojanac over Pommelien Thijs tot Mama’s Jasje en de Ketnetband: ze passeren allemaal de revue tijdens een van de tiendaagse en dat op de Korenmarkt!

© Martin Corlazolli

Volg een workshop.

Wil je niet alleen dik feesten, maar ook ‘leren’ op deze editie van de Gentse Feesten? Daarvoor kan je onder andere in het Baudelopark terecht. Daar worden verschillende leuke dansworkshops gegeven zoals bachata, hiphop, Cubaanse salsa, breakdance, Afrikaanse dans en meer! Op 16 juli kan je op de Korenmarkt en op 18 juli op het Sint-Baafsplein bijvoorbeeld ook een graffitiworkshop volgen.

Hang de foorganger uit op de Vrijdagsmarkt.

Ook dit jaar is het weer foor op de Vrijdagsmarkt. Ideaal om tussen het terrassen en feesten door even plezier op te zoeken. Ga jij op de botsauto’s, eet je oliebollen of probeer je een prijs te winnen?

© Martin Corlazolli

Eet een Spitburger.

Een niet te missen gerecht op de Gentse Feesten is de Spitburger. Er staan dit jaar twee kraampjes op het evenement. Smakelijk!

Gooi de heupen los op Polé Polé.

Polé Polé op de Koren- en Graslei is de perfecte start van je feestavond als je graag de heupen beweegt. Met een lekkere cocktail in de hand shake je erop los.

© Martin Corlazolli

Geniet van producties van Karmaclan.

In de Willem de Beersteeg geniet je van producties in de vorm van theater en projecties van Karmaclan, georganiseerd door cirQ. De omschrijving van dit jaar klinkt als volgt: ‘Het gaat niet goed in de wereld… Na corona is het allemaal oorlog en rampspoed dat de klok slaat! Allemaal graan op de molen van de goede doelen. En zoals bij zoveel zijn het vooral De Grote die gaan lopen met de grote bedragen… Dit helaas vaak ten koste van de kleinere lokale goeie doelen. Wij zetten onze schouders onder de kleintjes, zetten ze weer in de kijker en zullen ze tien dagen lang één voor één hopelijk, naar nieuwe ongeziene hoogtes tillen. Solidariteit hoezee!’

Snuif de sfeer op in de straten met allerlei straatartiesten.

Van zangers tot breakdancers en goochelaars: tijdens de Gentse feesten tref je ze allemaal op straat! Bewonder hun talent en ga helemaal op in de sfeer.

© Martin Corlazolli

Vier carnaval op Mardi Gras.

Het carnaval van New Orleans komt vrijdagavond in Gent aan, compleet met koperblazers, groots gepluimde dansers en vuurspuwers. Samen met de dames en heren van Mardi Gras vier je ‘Freedom & Extravaganza’. Er treden dertig artiesten op. Mardi Gras gaat door op het Emile Braunplein en staat voor tien dagen carnaval en onstuimig feesten.

Sluit de nacht af met boterhammen en Irish Coffee.

Het klinkt verschrikkelijk, maar het is o zo lekker. Een nacht Gentse Feesten afsluiten doe je op de Vlasmarkt, en dat met een Irish Coffee, want hij smaakt nergens beter dan daar, en een boterham met uuflakke of kopvlees (of kaas voor de veggies). Ideaal als je een klein hongertje hebt.

© Martin Corlazolli

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '