Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Jippie, gratis bellen!

WOW: Snapchat heeft een heleboel supercoole nieuwe features

De kleinste Snapchataddict weet dat je al sinds 2014 kan live videochatten met elkaar, maar dan moest je allebei op hetzelfde moment je chat screen open hebben staan. Daar brengt Snapchat nu verandering in, want de app lanceerde zojuist een nieuwe, supercoole functie.

Als je Snapchat zopas geüpdatet hebt, zul je merken dat de app een nieuwe functie heeft toegevoegd: audio en video calls. Yep, dat lees je goed. Je kan vanaf nu eindeloos je beste vrienden opbellen via Snapchat. Helemaal gratuit.

 

Snapchat

Foto: Snapchat

 

Als je zelf niet in de app zit, krijg je een melding dat iemand je probeert te bellen. Je kan dan kiezen om de oproep te negeren, te antwoorden met video of als je een bad hair day hebt, kan je er ook voor kiezen om die camera uit te laten. Terwijl je belt, kan je zelfs makkelijk tekstberichten blijven sturen.

 

Naast zijn 'calls', komt Snapchat ook met audio en video 'notes': korte video- en audioberichten die je snel kan delen in een chatgesprek. Die berichten zullen ook weer verdwijnen wanneer je het gesprek verlaat, tenzij je ze bewaart door het bericht ingedrukt te houden. Bij de nieuwste update krijg je ook een hele reeks stickers, zoals je ze kent van Messenger, bijvoorbeeld.

 

Snapchat

Foto: Snapchat

 

Ook je Snapchat Stories krijgen een kleine facelift. Eens je een nieuw verhaal begint te kijken, gaat de app automatisch de volgende verhalen in het lijstje laden. Dat maakt het gemakkelijker om tussen je 'Stories' te navigeren. Je kan ook het volgende verhaal skippen door naar links te swipen. Wij hebben zo'n licht vermoeden dat we nóg verslaafder gaan geraken dan we al waren. Als dat zelfs al kan...

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '