Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Frederik De Swaef

COLUMN: ‘Vanaf wanneer moet je beginnen opvoeden?’

Elke week geeft hoofdredacteur Frederik je een inkijk in zijn leven. Deze week vertelt hij dat Millie nú al weet hoe hem rond haar minivingertje te winden.

Liefste lezeressen,

‘We zullen morgen beginnen met opvoeden.’ Lisa en ik moeten er al mee lachen als een van ons deze zin opnieuw uitspreekt. Vanaf wanneer moet je beginnen opvoeden? Kan je een baby nu al verwennen? De meningen lopen sterk uit elkaar. Tussen ‘vanaf dag één’ en ‘een jaar’ om exact te zijn.

 

‘Eén superschattig lachje, en mijn ideeën over consequent opvoeden smelten als sneeuw voor de zon’

 

Je merkt aan Millie dat ze weet dat ze haar keel maar moet openzetten om iemand haar te laten knuffelen. Ze heeft ook een nieuw trucje: ‘Als je mij knuffelt, dan lach ik superschattig’. Dus ja, welk argument heb ik dan nog om haar niet te verwennen met eten en knuffels? Eén lachje en al mijn ideeën over consequent opvoeden smelten als sneeuw voor de zon.

 

Ik schrijf deze column na een nacht waarin ik om drie uur op dezelfde plaats in onze zetel zat, maar dan met Millie in plaats van deze laptop op mijn schoot. Ja, het is niet allemaal fris geurende baby én schattige lachjes wat de klok slaat. Het was de eerste keer dat niet Lisa, maar ik ’s nachts de voeding gaf. Hoe zot sterk zijn mama’s zoals Lisa, die maandenlang dag en nacht borstvoeding geven? Daarvoor dienen die lachjes, denk ik, om de mama – en sinds vannacht ook de papa – vrolijk te houden bij nachtelijke etentjes. Om drie uur ’s nachts ben je helemaal zeker: opvoeden doen we morgen wel.

 

Handtekening Frederik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Millie

 

 

 

 

 

 

 

Volg Frederik ook op Twitter en Instagram.

 

 

 

Lees hier de vorige columns van onze hoofdredacteur:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '