Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Pexels

Dat wisten wij al veel langer natuurlijk...

AHA: er is wel degelijk een wetenschappelijke reden waarom je beter af bent zonder lief

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist
Single op Valentijnsdag? Geen paniek. Nieuw onderzoek wijst namelijk uit dat je beter af bent zonder lief. Hallelujah! 

Volgens een studie uitgevoerd door de universiteit van Californië in Santa Barbara heeft single zijn heel wat psychologische voordelen. Psychologe Bella DePaulo analyseerde 814 cases van zowel getrouwde als single proefpersonen, en de resultaten waren op z’n zachtst gezegd verrassend. 
 

'Singles hebben een betere relatie met hun omgeving dan koppels'

Zo zouden singles onafhankelijker en gemotiveerder zijn dan mensen in een relatie. Bovendien hebben ze meer kans om te groeien als individu en bereiken ze sneller hun persoonlijke doelen. 
 
Verder zouden alleenstaanden een betere relatie hebben met hun ouders, broers en zussen, vrienden en zelfs collega’s. DePaulo ontdekte zelfs dat getrouwde mensen minder sociaal zijn. ‘Wanneer mensen trouwen, geraken ze meer op zichzelf’, aldus de psychologe. 
 

Bye bye, huisje-tuintje-boompje!

Haar research belichtte wel dat er ook voordelen zijn aan getrouwd zijn. ‘Meer dan ooit kunnen we leven zoals we willen. Er is geen vast levenspatroon (huisje, tuintje, boompje) meer dat we moeten volgen om een leuk leven te leiden.’
Meer dan ooit kunnen we leven zoals we dat zelf willen.
‘Het maakt niet uit wat anderen doen of wat anderen vinden dat wij zouden moeten doen. Wat belangrijk is, is dat we de plekken en mensen kunnen vinden die passen bij wie we echt zijn en die ons toelaten om te leven zoals we dat zelf willen’, concludeert DePaulo. Amen to that!
 

via GIPHY
Bron: Grazia UK
Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '