Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Giphy

9 dingen die je beter níét zegt tegen een single vrouw op Valentijnsdag

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist
Ja, je bent single op valentijn. Néé, je hoeft daar niet constant aan herinnerd te worden. Van 'Je bent toch niet alleen vanavond hé?' tot 'Ik wou dat ik ook nog single was': dit zijn de 9 dingen die een single vrouw nooit, never, jamais wil horen op 14 februari. U bent bij deze gewaarschuwd. 

1. ‘Ooh, heb je kaartjes gekregen?’

WTF?! Natuurlijk heb ik geen kaartjes gekregen, ik ben geen 15. En serieus, móét je bureau nu echt versierd zijn met roze valentijnsdecoratie?! Dat boeket dat je lief op het werk liet leveren, neemt zoveel plaats in dat ik niet meer aan onze gemeenschappelijke nietjesmachine kan. Alsof het nog niet erg genoeg was dat je die melige teddybeer mee naar het werk nam om aan alle collega’s te tonen. Ugh. 
 

2. ‘Je zal toch niet alleen zijn op Valentijnsdag, hé? Of wel?’

Ik ben met jou aan het praten, dus nee, ik zal niet alleen zijn vandaag. Toch bedankt om even te polsen. En for the record, alleen zijn is niet zo afschuwelijk als je denkt. Weet je hoeveel afleveringen van ‘Stranger Things’ ik kan bingewatchen zonder dat iemand me er scheef om bekijkt? Yep, HET HELE SEIZOEN.
 

via GIPHY

3. ‘Maak je geen zorgen, ik ben er zeker van dat dit de laatste Valentijnsdag is die je als single moet doorbrengen.’

Oh my God, STOP. Ik hoef je fake medelijden niet. Is het ooit in je opgekomen dat ik het misschien wel leuk vind om single te zijn? 
 

4. ‘Ik zag op Facebook dat er een speeddatingevenement is vanavond. Is dat niets voor jou?’

Eerst en vooral: we leven niet langer in 2007 dus nee, ik ga niet speeddaten. En ten tweede: er wachten nog twee seizoenen van ‘Game of Thrones’ op mij. Toch bedankt. 
 

via GIPHY

5. ‘Prijs jezelf gelukkig. Het is zó duur om uit te gaan op Valentijnsavond.’

Oh ja, en niemand hebben om mijn rekeningen en huur mee te delen is goedkoop?
 

6. ‘Heb je een gezellige girls' night gepland?’

Oké, ik weet dat iedereen die een relatie heeft, denkt dat single vrouwen leven zoals de cast van ‘Sex and the City’, en ik wil je bubbel niet doen barsten, maar ... dat ís niet zo.
 
Het is koud buiten en al mijn vriendinnen zijn zwanger of hebben een huwelijksfeest te plannen, dus nee, ik heb geen girls' night gepland. Ik kan misschien wel nog eens voor de duizendste keer de dvd’s van ‘Sex and the City’ herbekijken. Blijft gouden televisie. 
 

via GIPHY

7. ‘Ik mis het om single te zijn.’

Sure. 
 

8. ‘Nee écht, ik mis het om single te zijn.’

Oké, waarom ben je dan niet single? Het is geweldig! Je mag een hele dag lopen stinken, je hoeft je benen niet te scheren en kan Ben & Jerry’s eten als ontbijt. Je hebt het tv-dekentje helemaal voor jou alleen en wordt niet wakker van je lief z’n gesnurk. Je hoeft niet in de koude langs de zijlijn van het voetbalveld te staan op zondag of vriendelijk te zijn tegen irritante schoonouders.
 

Je mag gewoon doen wat je wil en zijn wie je wil. Heerlijk toch? Ga je het dan nu uitmaken met je lief als je het toch zo de max vindt om single te zijn? Didn’t think so...
 

via GIPHY

9. ‘Oké, dit is awkward. Ik meende het niet. Ik hou zoveel van mijn poezewoefke. Ik had gewoon medelijden met jou.’

No worries, veel success ermee. Ik hoop dat je heel gelukkig bent met Max die smakt tijdens het eten en na een relatie van zes jaar nog steeds 'vergeet' de wc-bril naar beneden te doen. Komt zijn mama nog steeds elke donderdag langs om zijn was te doen? Cute. Gelukkige Valentijnsdag voor jullie beiden!
 
 
Nog meer lollig leesvoer: 
 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '