Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© taisiia stupak via unsplash

6. Iedereen houdt van persoonlijke cadeaus met een betekenis achter, dus met een zelf opgenomen filmpje scoor je sowieso veel punten.

9 zelfgemaakte kerstcadeautjes die je nog snel in elkaar kan flansen

Herlinde Matthys
Herlinde Matthys Webjournalist

Het lijkt nog gisteren dat je met je bikini in de zon lag en nu is het plots al kerstavond. Staat vanavond het eerste familiefeest al gepland en heb je nog geen cadeautjes? Geen paniek, Flair to the rescue! Deze 9 geschenkjes die je nog snel zelf in elkaar flanst, toveren gegarandeerd een glimlach op het gezicht van de ontvanger.


Hoe ouder je wordt, hoe minder je echt het gevoel hebt dat Kerstmis al voor de deur staat. Het feit dat je moet werken tijdens de feestperiode in plaats van te genieten van een chille kerstvakantie heeft daar ongetwijfeld iets mee te maken. Of misschien moet jij zelf het kerstfeest organiseren in plaats van gewoon de voetjes onder de feesttafel te schuiven. Toch is er geen ontkomen meer aan: vanavond is het kerstavond.  Families komen traditioneel samen om te genieten van een heerlijke feestmaaltijd én de pakjes te openen die al wekenlang naar hen liggen te lonken onder de kerstboom. Geschenkjes oei, je wist dat je iets vergeten was! Toch is er nog geen reden tot paniek! Flair heeft 9 originele ideetjes voor cadeaus die je nog snel zelf in elkaar kan flansen én die gegarandeerd voor een grote glimlach bij de ontvanger zullen zorgen. Aan de slag!

1. Massagebon


In plaats van een dure bon te kopen voor een massage in een fancy spa, kan je er zelf eentje maken in Word. Een relaxatiesessie in je eigen stulpje én met je eigen gouden handen? Heerlijk! Als dit cadeautje voor je partner is, kan je er zelfs een happy ending aan toevoegen als extraatje.

2. Cake/taart


Niets zegt meer ‘Ik hou van je’ dan een lekkere zelfgemaakte cake of taart. De liefde gaat bij de meesten nog steeds door de maag, dus jij kan daar handig op inspelen. Versier je (mis)baksel even hard als de kerstboom en schrijf er een lief briefje bij.

3. Fles wijn, cava of champagne


Iedereen heeft in zijn of haar berging, garage of voorraadkast vast en zeker nog een fles wijn, cava, champagne of zelfs gin staan die je kocht of zelf cadeau kreeg voor een speciale gelegenheid. Maak een gepersonaliseerd etiket met een grappig tekstje en plak dat op de fles, doe er een mooie strik rond en je hebt een cadeau dat letterlijk in de smaak zal vallen. Of bespaar je het werk en ga nog snel je Flair halen in de winkel, want daarin zitten drie funny wijnflesstickers!

4. Kerstkrans


Met bloemen doe je nooit iets mis. Ga in je tuin, het nabijgelegen parkje, bos of bij de buren op zoek naar materiaal zoals sparren- of rozenbotteltakjes en dennenappels, wikkel ze allemaal mooi rond een stuk ijzerdraad en werk af met een mooi lintje. Et voilà: je hebt de perfecte kerstkrans.

5. Kaars


In de feestperiode steken we massaal kaarsjes aan voor de gezelligheid. Neem een groot exemplaar dat nog ergens rondslingert in je kast en hou een klein, scherp mesje paraat. De bedoeling is dat je in die was een tof figuurtje uitkerft. Zo schenk je een unieke kaars die in geen enkele andere woonkamer zal staan pronken.

6. Filmpje


Iedereen houdt van persoonlijke cadeautjes met een betekenis achter, dus met een zelf in elkaar gestoken video scoor je sowieso veel punten. Zing een refrein, speel een stukje gitaar of piano, doe een sketch na of speel een scène uit zijn of haar lievelingsfilm na. Hou er wel rekening mee dat dit materiaal waarschijnlijk iedere kerstavond opnieuw zal bovengehaald worden.

7. Reispakket


Als we op reis gaan, is er meestal altijd wel iets dat we vergeten. Jij kan de reddende engel zijn door een soort survival pakket te maken. De meeste zaken heb je sowieso als reserve in je kast liggen, denk maar aan: een tandenborstel, kleine flesjes douchegel en shampoo uit een hotel, een washandje, een boek dat je al hebt uitgelezen, een pak koekjes, een schriftje en balpen, oordopjes voor in het vliegtuig, een briefje van vijf euro voor een koffie, een paar pleisters, een flesje water, een haarrekkertje, enzovoort. Superorigineel en komt altijd van pas!8. ‘At your service’-bon

Heb je geen zin om je nonkel of nicht te masseren (zie 1), maak dan een andere toffe bon met daarop: ‘klusjesman/vrouw van dienst voor 1 dag of 1 taakje’. Die kan bijvoorbeeld ingewisseld worden voor een carwashbeurt voor de auto, het gras afrijden of de strijk. Wil je het voor jezelf ook nog een beetje plezant houden, kies dan eerder een bon waar je ook wat van meeprofiteert: een ontbijtje voor twee dat je zelf maakt, maar waar je ook lekker van meesmult of een dagje shoppen met z’n tweetjes.

9. Kunstwerk/gedicht

Heb je een vlotte pen, schrijf dan een gedichtje of een kortverhaal met die persoon in de hoofdrol uit. Kan je beter tekenen dan schrijven, haal dan de Picasso in jezelf naar boven en maak een mooi kunstwerkje dat beeldig in de woonkamer van je ouders/broer of schoonzus zal passen.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '