Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

6 dingen die je niet wist over kussen

Niets waar je de wereld meer bij vergeet dan bij een passionele zoen. Kriebels in je buik, je hoofd helemaal leeg... Wij verklappen je zes weetjes over kussen.

1. To the right, to the right

Beeld je in dat je met je lief (of de knapperd uit je dromen) aan het kussen bent. Naar welke kant draai jij je hoofd? We durven te wedden naar rechts. Want dat is het geval bij twee derde van de koppels. Hoe dat komt? Volgens een Duits onderzoek ontstaat die neiging in de baarmoeder. Blijkbaar hebben we voor onze geboorte en de eerste zes maanden erna een voorkeur voor rechts. En behouden we die voorkeur deels ook tot in ons volwassen leven.

 

2. Kussen = work-out

146, zoveel spieren gebruiken we tijdens één kus. Dat bestudeerden onderzoekers van de University College in Londen. Niet alleen gebruiken we 34 spieren in ons gezicht tijdens een echte French kiss, ook zo'n 112 houdingsspieren (die je lichaamshouding bepalen) moeten zich inspannen. Hal-lo work-out!

 

3. De langste kus ter wereld

58 uur, 35 minuten en 58 seconden. Geen idee of we er zelf na pakweg 5 uur nog wel ìets leuk aan zouden vinden (denk stijve nek – om nog maar te zwijgen over de staat van onze tong), maar één Thais koppel haalde met hun kus van meer dan twee dagen het Guinness Book of World Records.

 

4. En ze leefden nog langer en gelukkig

Goed, de studie is niet de meest recente (de jaren 80 liggen al even achter ons...), maar deze geloven we maar al te graag. Mannen die hun vrouw elke ochtend kussen leven zo'n vijf jaar langer dan mannen die dat niet doen. Ze zouden minder betrokken zijn in auto-ongevallen én een hoger inkomen hebben. Of om het met de woorden van Toon Hermans te zeggen:

 

Ga nooit weg zonder te groeten,
ga nooit heen zonder een zoen.
Wie het noodlot zal ontmoeten,
kan het morgen niet meer doen.

 

Loop nooit weg zonder te praten,
dat doet soms een hart zo pijn.
Wat je 's morgens hebt verlaten,
kan er 's avonds niet meer zijn.

 

 

5. Twee weken kusvakantie

We spenderen zo'n 20.160 minuten in ons leven aan kussen. Omgerekend: 336 uren of 14 dagen. Noem het gerust een kusvakantie.

 

6. It's in his kiss

De kans dat we met ons allereerste liefje de rest van ons leven spenderen is klein. Hoe lang – of beter: hoeveel kussers – we er dan over doen voor we De Ware tegenkomen? Vijftien liefjes. Dat wees Brits onderzoek uit. Ons hart wordt in die tijd ook twee keer gebroken, we overleven zo'n vier horrordates, wonen één keer samen en beleven vier passionele (of dat hopen we toch) onenightstands.

 

Wil je weten wat voor kusser jij bent? Doe dan onze test!

 

Tips om een nóg betere kusser te worden, die vind je hier.

 

Geen grotere afknapper tijdens een goeie kuspartij dan een slechte adem. En die voorkom je zo.

 

Vond ook jij deze week bij Flair jouw gratis Wingmancondoom, maar wil je toch nog graag een how to? Of wil je onze redactrices aan het werk zien met het condoom en een banaan? Alle info vind je hier!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '