Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Of je krijgt een stuk taart in je gezicht...

Deze 5 dingen mag je niet zeggen tijdens een trouwspeech

Moet je een speech geven voor het bruidspaar tijdens een trouwfeest? Lees dan deze vijf tips voor je als een gek begint te schrijven. Good luck!

1. Geen gênante mopjes

Een beetje onschuldig geplaag kan altijd, maar hou het classy. 'Weet-je-nog-toen-je-hebt-overgegeven-in-de-auto?'-mopjes zijn uit den boze. Ook het lichaamsgewicht van de bruid is off limits.
 

2. Geen exen

Tijdens een trouwspeech breng je de ex-liefjes van het bruidspaar NIET ter sprake. Punt. Niemand hoeft ook te weten hoe slutty de bruid was voor ze haar man ontmoette.

 

3. Niet freewheelen

Een goede speech is altijd voorbereid. Ga niet freewheelen en wat random dingen uit je duim zuigen. Een speech moet leuke anekdotes, een flinke dosis emo en wat geschiedenis over het koppel bevatten. En die dingen kan je niet zomaar even uit je mouw schudden.

 

4. Geen komedie

Helaas zijn we niet allemaal gezegend met een eindeloze moppentrommel. Ga dus niet de stand-up comedian uithangen tijdens de trouwspeech, maar zeg liever iets ontroerends als je niks grappig te vertellen hebt.

 

5. Don’t steal anyone’s thunder

Grofweg vertaald: ga je zwangerschap, verloving of aankoop van een huis niet aankondigen tijdens de trouwspeech. Het is niet jóúw dag.

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '