Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Read your lips!

Dit zegt de vorm van je lippen over je persoonlijkheid

We leerden eerder al wat de kleur van je kleding, je favoriete wijn en de manier waarop je een stuk pizza eet over je persoonlijkheid vertellen, maar nu blijkt dat er ook iets over je persoonlijkheid te zeggen valt aan de hand van je lippen. Time to read your lips!

‘Je lippen kunnen heel wat over je persoonlijkheid en over hoe je bent in je relaties met anderen vertellen’, vertelt Jean Haner, expert in gezichtlezen en auteur van het boek The Wisdom of Your Face. ‘Je bent om een reden met bepaalde gezichtsfeatures geboren. Elke feature is gekoppeld aan een deel van je persoonlijkheid en samen maken ze je tot de persoon die je bent.’

 

‘Goudlokje’ lippen

'Goudlokje' lippen

 

Je lippen zijn noch dik, noch dun, gewoon medium size, en je cupidoboog heeft geen uitgesproken toppen, maar is wel aanwezig. Als je zo’n lippen hebt, ben je vrij evenwichtig in een relatie. Je doet het prima en houdt niet van te veel drama. Je bent niet hebberig of plakkerig, maar je hunkert wel naar een gevoel van verbondenheid in je relaties.

Volle bovenlip

Volle bovenlip

 

Als je van nature een vollere boven- dan onderlip hebt, ben je een persoon die graag geeft. In een relatie geef je evenveel om de behoeften van de ander als om je eigen behoeften. Maar... als je bovenlip bijgewerkt werd met Botox, ben je een hebberig en egoïstisch persoon die houdt van drama.

Volle onderlip

Volle onderlip

 

Je laat je graag verwennen en bent altijd op zoek naar plezier. Mensen met een volle onderlip zijn echte levensgenieters.

Volle boven- en onderlip

Volle boven- en onderlip

 

Je hebt een sterk verlangen om moeder te zijn en zorgt graag voor anderen. Een volle boven- en onderlip wijst op iemand die graag geeft, anderen op de eerste plaats zet en dat met plezier doet. Voor deze persoon zijn een goede vriendenkring en contacten met anderen belangrijk. 

Dunne boven- en onderlip

Dunne boven- en onderlip

 

Deze persoon kan eenzaam zijn, maar heeft daar vrede mee: hij of zij wil zich niet per se aan iemand hechten. Mensen met dunne lippen spreken minder goed de taal van de liefde als mensen met vollere lippen, maar dit betekent niet dat ze niet goed zijn in relaties.

Lippen met een hoekige cupidoboog

Lippen met een hoekige cupidoboog

 

Deze lippen behoren toe aan een persoon met goede communicatieskills. Iemand die quick-minded is en zeer creatief. Door die snelheid van denken zeggen ze af en toe wel eens iets zonder nadenken.

Lippen met een ronde cupidoboog

Lippen met een ronde cupidoboog

 

Deze lipvorm wijst op een persoon die extra lief is. Ze hebben vaak meer mededogen, brengen meer tijd door met mensen en houden rekening met anderen.

Lippen met een ongedefinieerde cupidoboog

Lippen met een ongedefinieerde cupidoboog

 

Dit kan een teken zijn van iemand die geen emotionele grenzen kent. Ze geven zichzelf vaak té veel. Het zijn verantwoordelijke personen, maar ze moeten beseffen dat het niet altijd hun taak is om het probleem op te lossen.

Lippen die vol zijn in het midden

Lippen die vol zijn in het midden

 

Deze persoon is een natural performer, en iemand die graag in de spotlights staat. Ze houden van aandacht, zijn niet graag alleen en kunnen zich dramatisch gedragen in een relatie. Het volle centrum kan ook betekenen dat je de neiging hebt om genotzuchtig te zijn; de dunne buitenkant kan dan weer willen zeggen dat je van plezier houdt en emotioneel prikkelbaar bent.

Smalle mond met volle lippen

Smalle mond met volle lippen

 

Mensen met deze lippen lijken op het eerste gezicht vooral aan zichzelf te denken tijdens relaties, maar zodra ze voelen dat hun partner aandacht heeft voor hun behoeften, zullen ze zelf ook vaker aan hun partner denken. Daarentegen heeft iemand met een smalle mond en dunne lippen het moeilijker in relaties omdat hij of zij niet de behoefte voelt om met iemand verbonden te zijn. Ze zullen uiteindelijk wel bijdraaien, maar het heeft tijd nodig.

Geen bovenlip en een normale onderlip

Geen bovenlip en een normale onderlip

 

Deze persoon draagt werk en prestaties hoog in het vaandel. Ze kunnen moeite hebben met relaties en vinden het moeilijk om te ontspannen omdat ze in het leven vooruit willen. Volgens Haner heeft 60 procent van de mannen zo’n mond. 

Grote mond met normale tot volle lippen

Grote mond met normale tot volle lippen

 

Ze zijn vrijgevig en denken altijd na over hoe zij kunnen helpen. Een persoon met een grote mond en dunne lippen is daarentegen helemaal het tegenovergestelde.

 

Kleine kanttekening

Haner benadrukt dat het over het algemeen belangrijk is om rekening te houden met hoe je je mond doorheen de dag houdt. Als je je lippen opspant, kan dat een weerspiegeling zijn van de spanning in je relaties.

 

Meer weten over je persoonlijkheid?

Dit vertelt de kleur van je kleding over je persoonlijkheid.

Dit vertelt je favoriete wijn over je persoonlijkheid.

Dit vertelt de manier waarop je een stuk pizza eet, over je persoonlijkheid.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '