Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

SOS droge benen

Zo vermijd je droge benen

Droge benen zijn pretbedervers, zeker als de zon tevoorschijn komt. Stap goed gehydrateerd de zomer in, met deze praktische tips in je achterhoofd. 

 

  • Wees de droogte een stapje voor. De meeste vrouwen hydrateren nadat ze hun benen ontharen. Maar op dat moment kan het al te laat zijn. Scheren of epileren zorgt altijd voor lichte huidschade. Daardoor verliezen je benen meer vocht dan ze kunnen opnemen. 
  • Hydrateren doe je dus best op voorhand. Ook al lijkt dat misschien nutteloos, het resultaat loont achteraf. Doe het bij voorkeur ’s avonds, zodat lotion de kans krijgt om in te trekken. Niets is minder efficiënt dan smeren om vijf minuten later in een strakke jeans te stappen. Zo hydrateer je enkel je broek, en niet je benen.
  • Een warm bad met badschuim droogt je huid uit als geen ander. Weken in water met detergenten doet niets voor droge benen. Een korte frisse douche is een stuk milder voor je vel. Kan je geen afscheid van de badkuip nemen, kies dan voor een olieformule in plaats van zeep. 
  • Wie het niet echt heeft voor vette crèmes, kan een droge olie gebruiken. Zo hoef je geen uren te wachten tot je benen droog zijn. Laat je niet misleiden door het woord olie, want de formule verdwijnt na enkele minuten in je huid
  • Smeren hoeft ten slotte niet duur te zijn. Vaak zijn de eenvoudigste crèmes de beste. Als je op zoek bent naar een droge olie, kijk dan eens bij de babyverzorging. Enkel siliconen zijn als ingrediënt te vermijden, omdat actieve werkstoffen daardoor minder snel intrekken.

Lees ook:

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '