Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Verrassend goed nieuws!

BEWEZEN: wie last heeft van puistjes, krijgt minder rimpels

Iedereen heeft het al eens meegemaakt. Je kijkt 's ochtends nietsvermoedend in de spiegel en BAM: je ziet daar een gigantische puist, all hell breaks loose! Maar Britse onderzoekers hebben nu goed nieuws voor wie last heeft van acne: want die mensen krijgen namelijk minder snel rimpels. Hoera! 

Maar hoe komt dat nu? Onderzoeker Simone Ribero van de Kings Collega in Londen bestudeerde het verband tussen acne en veroudering. Daarvoor bestudeerde hij de lengte van het beschermende kapje van de chomosomen in de witte bloedcellen, ofte de telomeren, om het met de wetenschappelijke term te zeggen. 

 

Hij bestudeerde het verband tussen veroudering en acne door de telomeren te meten bij meer dan 1200 tweelingen. Ribero koos voor tweelingen omdat bepaalde factoren bij hen genetisch bepaald zijn, en dat maakt het makkelijker om te vergelijken.

 

Resultaat

 

De telomeren bij personen met acne zijn langer dan bij mensen zonder acne. Daardoor worden de witte bloedcellen beter beschermd tegen veroudering en dat betekent minder rimpels!

 

Rimpelloos leven

 

Personen met veel puistjes hebben, met andere woorden, een betere bescherming tegen rimpels! Dus dankzij jouw puisten blijf je forever young!

 

 

Bron: Medical Daily

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '