Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

4 redenen om buiten te sporten

Hot town, summer in the city. Het is veel te warm om te puffen in de fitness. Toch moeten we blijven werken aan ons zomerlichaam. Let’s take it outside!

1.      Je verliest meer calorieën als je buiten sport

Als je buiten gaat lopen of fietsen, krijg je meer te maken met weerstand van bijvoorbeeld de wind. Ook als de grond niet helemaal vlak is, zal je lichaam harder werken. Uiteindelijk doe je niks anders dan wanneer je het in de fitness zou doen. Wel ga je meer calorieën verbranden.
 

2.      Je voelt je gelukkiger

Onderzoek toont aan dat er een verband bestaat tussen buiten sporten en een daling in je stressniveau. Ook de buitenlucht doet zijn werk. Door de frisse lucht en de toename van zuurstof komt het hormoon serotonine vrij. Je voelt je meteen al stukken beter.
 

3.      Je ziet eens een andere omgeving

Hoe vaak kan je op het kleine scherm van een fitnesstoestel naar Nickelodeon kijken? Het grote voordeel van buiten sporten is de omgeving. Je kan je ogen de kost geven en zal je minder snel vervelen. Zo zal je ook langer kunnen sporten. Zeker als het zonnig is, ben je liever buiten als in een muffe zaal.
 

4.      Je kan je hele lichaam (gratis!) trainen

Beperkt in oefeningen? Think again.Ga eens lopen in het park. Je kan er een heleboel elementen vinden die je work-out stimuleren. Sprint bijvoorbeeld een paar keer op en af een heuvel. Een ideale manier om extra vet te verbranden. Ook een bankje kan je gebruiken en tegen een boom kan je perfect stretchen. Bovendien is dit allemaal compleet gratis.

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '