Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Smakelijk!

Dit moet je eten wanneer je sport

Gezond eten en sporten gaan hand in hand, maar hoe combineer je die twee nu het best? Boost je sportieve prestaties door op het juiste moment te eten en haal een optimaal resultaat uit je work-out.

Twee uur voor het sporten

Een volledige maaltijd net voor het sporten belast je maag, maar op een lege maag sporten kan wel eens nefast zijn voor je prestatie. Eet dus zo'n twee uur vooraf flink wat koolhydraten. Die geven je energie op lange termijn. Zet pasta, brood of rijst op het menu en laat het je smaken!

 

Net voor het sporten

Ready to go! Om instant energie op te doen, heb je pure suikers nodig. Drink een blikje cola (géén light!), eet een tabletje druivensuiker of ga voor een doosje rozijnen.

 

Tijdens het sporten

Even een dipje en het einde is nog lang niet in zicht? Dan heb je wat extra energie nodig die je een tweede adem geeft. Energierepen of drankjes met extra suikers kunnen je weer op weg helpen.

 

Na het sporten

Heerlijk, je hebt het gehaald. Eten is nu waarschijnlijk helemaal niet meer in je gedachten, maar wacht niet te lang! Probeer binnen de twee uur na het sporten te eten, anders schakelt je lichaam over op hongermodus en 'eet' je pas gekweekte spieren op.

 

Lees ook:

Blijf gemotiveerd om te sporten

Beautyvoordelen van regelmatig sporten

6 manieren om meer zin te krijgen in sport

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '