Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© PHOTO NEWS/ TWITTER @TAYLORSWIFT13

Net als enkele maanden geleden mengt Bieber zich ook nu in de discussie.

Taylor Swift opnieuw in de clinch met manager Justin Bieber: ‘Door hem mag ik mijn eigen muziek niet spelen’

Enkele maanden geleden werd bekend dat de rechten van Taylor Swifts eerste muziek overgekocht werden door Scooter Braun, de manager van Justin Bieber. In een nieuwe post op sociale media zegt Swift nu dat Braun haar ervan weerhoudt haar oude muziek te spelen op de AMAs en te gebruiken in een Netflix-docu over haar carrière.  De popster roept haar fans en collega’s op om het onrecht mee aan te klagen. ‘Ik weet niet wat ik anders nog kan doen’, schrijft ze op sociale media.


Toen Taylor Swift afgelopen zomer samen met de rest van de wereld te weten kwam dat Big Machine Records verkocht werd aan Scooter Braun, en daarmee dus ook de rechten op de muziek die ze voorbije jaren maakte buiten haar nieuwste album ‘Lover’, was ze daar allesbehalve blij om. Swift kloeg de situatie toen al aan, met een grote verdeeldheid in celebland tot gevolg. Nu loopt de situatie helemaal de spuigaten uit, en zag de zangeres zich genoodzaakt haar fans in de strijd te betrekken.

In een lange tekst die ze deelde op Instagram en Twitter, vertelt Tay dat ze binnenkort zal optreden op de American Music Awards, maar dat het haar door Scooter Braun en Scott Borchetta – de vroegere eigenaar van Big Machine Records – verboden wordt haar oudere muziek te spelen. Volgens hen staat zo’n optreden namelijk gelijk aan het opnieuw opnemen van die muziek, wat Swift juridisch gezien pas vanaf volgend jaar mag doen. Daarnaast heeft de ‘Lover’-zangeres het over een Netflix-documentaire over haar leven en carrière – die ze niet op deze manier wilde aankondigen – waarvoor ze evenmin haar oude muziek en optredens zou mogen gebruiken.

De twee mannen stelden Swift voor die eisen te laten vallen op twee voorwaarden: dat ze volgend jaar haar muziek niet opnieuw opneemt (waardoor ze er zelf de rechten op verkrijgt) en dat ze niet meer over hen praat in de media. ‘Ze sturen me een duidelijke boodschap’, schrijft Swift. ‘Wees een braaf meisje en zwijg. Of je zal gestraft worden.’ Ze vraagt haar fansom Braun en Borchetta te laten weten hoe ze zich voelen bij de eisen van de mannen. ‘Scooter is bovendien manager van veel artiesten van wie ik geloof dat ze om andere artiesten en hun werk geven. Ik hoop dat zij misschien de twee mannen tot rede kunnen brengen die een tyrannieke controle uitoefenen over iemand die gewoon haar eigen muziek wil spelen.’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Steun, stilte en een screenshot


Niet lang na de post van Taylor, was de hashtag #IStandWithTaylor trending op Twitter. Big Machine Records deelde een statement over Taylors claims, waarin ze zeggen dat ze ‘nooit hebben gezegd dat Swift niet mag optreden op de AMAs, noch hebben ze haar Netflix-docu proberen tegenhouden’. Fans doorprikten het bericht echter al snel. Tay zegt namelijk helemaal niet dat ze niet mag optreden of een docu maken, maar ze zegt dat ze het overgrote deel van haar eigen muziek niet mag gebruiken voor die dingen.

Artiesten zoals Selena Gomez en Halsey en vriendinnen Ruby Rose en Gigi Hadid steunden Taylor door zelf berichten te delen op sociale media, maar anderen bleven stil. Onder meer Ariana Grande, die bevriend is met Taylor maar onder het management van Scooter Braun zit, liet niet van zich horen. Justin Bieber staat – net als enkele maanden geleden –  aan Brauns kant. Dat liet hij merken door een screenshot van een artikel te delen dat stelt dat Swift haar eigen muziek wel degelijk mag spelen.

De American Music Awards vinden volgende week zondag, 24 november, plaats in L.A. We zijn erg benieuwd welke liedjes Swift daar zal zingen.

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content