Home celebs Taylor Swift maakt ruzie met Justin Biebers manager en verdeelt celebland in...

Taylor Swift maakt ruzie met Justin Biebers manager en verdeelt celebland in twee kampen

Justin Bieber, Demi Lovato, Sia, Cara Delevingne, Halsey... Allemaal kozen ze een kant in de vete.

taylor swift
© Getty

Taylor Swift beweert in haar nieuwe muziek dat ze zich niet meer met drama bezighoudt, maar de popster bevindt zich er nu toch weer middenin. In een Tumblr-post valt ze Scooter Braun, de manager van onder meer Justin Bieber en Ariana Grande, aan en verdeelt ze celebland zo in twee duidelijke kampen.

De ruzie begon met het nieuws dat Taylor Swifts muziek van haar beginjaren overgekocht werd door Scooter Braun, de manager van Justin Bieber. Swift tekende als 15-jarige beginnende artieste een contract waarmee ze de rechten op haar eigen liedjes wegschonk. Ze probeerde haar eerste songs en videoclips de voorbije jaren terug te krijgen van Big Machine Records, maar zonder succes.

Het feit dat het nu net Scooter Braun is die Big Machine Records – en dus ook Swifts muziek – overkoopt, maakt Taylor erg kwaad. ‘Het enige waar ik aan kon denken toen ik het nieuws hoorde, was het onophoudelijke, manipulatieve pestgedrag dat ik van hem heb moeten verdragen’, schrijft de ‘ME!’-zangeres in haar Tumblr-post. Ze heeft het onder meer over een Instagrampost van Justin Bieber die de zanger deelde toen Taylor in de clinch lag met Kanye West. Op de foto is Justin te zien in een FaceTime-gesprek met Kanye en Scooter Braun. Als onderschrift schreef Bieber: ‘Taylor swift what up’. Verder klaagt ze dat twee mannen, Scooter Braun en de vorige eigenaar van Big Machine Records, haar intellectuele eigendom en bijgevolg haarzelf tegen haar eigen wil proberen te controleren en te bezitten.

https://taylorswift.tumblr.com/post/185958366550/for-years-i-asked-pleaded-for-a-chance-to-own-my

Bieber reageert

Al snel kwam er een reactie van Justin Bieber. Op Instagram postte hij een foto van zichzelf en Taylor, met daaronder een verontschuldiging voor zijn ongepaste post van weleer. ‘Scooter had helemaal niets met die post te maken. Hij was net degene die zei dat ik zulke mopjes niet moest maken’, verdedigt Bieber zijn manager. De popster gaat ook in de aanval. ‘Het is niet eerlijk dat je dit op sociale media uitvecht en ervoor zorgt dat mensen Scooter gaan haten’, schrijft Biebs. ‘Ik weerleg verhalen als deze meestal niet, maar als je iemand die ik graag zie, probeert te schaden, gaat het te ver.’

View this post on Instagram

Hey Taylor. First of all i would like to apologize for posting that hurtful instagram post, at the time i thought it was funny but looking back it was distasteful and insensitive.. I have to be honest though it was my caption and post that I screenshoted of scooter and Kanye that said “taylor swift what up” he didnt have anything to do with it and it wasnt even a part of the conversation in all actuality he was the person who told me not to joke like that.. Scooter has had your back since the days you graciously let me open up for you.! As the years have passed we haven’t crossed paths and gotten to communicate our differences, hurts or frustrations. So for you to take it to social media and get people to hate on scooter isn’t fair. What were you trying to accomplish by posting that blog? seems to me like it was to get sympathy u also knew that in posting that your fans would go and bully scooter. Anyway, One thing i know is both scooter and i love you. I feel like the only way to resolve conflict is through communication. So banter back and fourth online i dont believe solves anything. I’m sure Scooter and i would love to talk to you and resolve any conflict, pain or or any feelings that need to be addressed. Neither scooter or i have anything negative to say about you we truly want the best for you. I usually don’t rebuttal things like this but when you try and deface someone i loves character thats crossing a line..

A post shared by Justin Bieber (@justinbieber) on

Team Taylor vs. Team Scooter

De twee posts veroorzaken nu een stortvloed aan reacties van bekende koppen. Aan Scooter Brauns kant vinden we – naast Biebs – onder meer Demi Lovato en Sia. De twee zangeressen spraken hun steun voor de man, met wie ook zij samenwerken, via sociale media uit. ‘Ik heb met slechte mensen te maken gehad in deze industrie, en Scooter is niet een van hen’, schreef Lovato op Instagram.

Taylor Swift wordt dan weer gesteund door Cara Delevingne. Zij reageerde op de post van Justin Bieber, meer bepaald op de comment die zijn vrouw Hailey Baldwin eronder achterliet. Baldwin schreef ‘Gentleman’ onder Biebs’ bericht, en daar is Cara het niet mee eens. Ze verwijt de popster dat hij reageert zonder de situatie te begrijpen. Bovendien vindt ze dat hij zich minder zou moeten bezighouden met het verdedigen van mannen en des te meer met het begrijpen van vrouwen.

Zangeres Halsey postte een statement waarin ze zegt dat Taylor de reden is waarom zij altijd haar eigen muziek schrijft. ‘Mijn maag keert om als ik eraan denk dat, hoeveel succes of macht een vrouw ook heeft in haar leven, er altijd iemand langs kan komen die haar het gevoel geeft dat ze machteloos staat’, schrijft de artieste.

Todrick Hall, een van Taylors dansers én beste vrienden, deelde zijn eigen ervaring met Scooter Braun. Hij noemt de man, onder wiens management hij ooit zelf stond, homofoob.

View this post on Instagram

Scooter Braun is evil, evil, EVIL 👿

A post shared by TODRICK (@todrick) on

Ariana Grande, die bevriend is met Taylor, maar onder het management van Scooter zit, verwijderde een post waarin ze Braun proficiat wenst, van haar sociale media.

Lees ook: 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.