Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Focus!

AHA: dankzij deze 6 voedingsmiddelen blijf je de hele dag lang geconcentreerd

Laura Vansweevelt
Laura Vansweevelt Web- en reportagejournalist

Het is 15u ‘s middags, er hangt je een strakke deadline boven het hoofd en toch zit je al aan je zevende kattenfilmpje van de dag. Een boost nodig? Deze zes voedingsmiddelen doen wonderen voor je concentratievermogen.

Blauwe bessen

Blauwe bessen

Jouw favoriete smoothie-ingrediënt kan wonderen doen voor je brein. Van je geheugen verbeteren tot het optimaliseren van je bloeddoorstroming: de antioxidanten in blauwe bessen zijn dé oplossing voor de befaamde middagdip. Eet een handjevol als vieruurtje of bestrooi er ’s ochtends je yoghurt en/of granola mee.

Walnoten

Walnoten

Walnoten zitten boordevol omega 3 en bevatten ook antioxidanten die je concentratievermogen vergroten. Een studie die onlangs werd gepubliceerd in de ‘Journal of Alzheimer’s Disease’ stelt dat het op regelmatige basis consumeren van walnoten het risico op alzheimer kan verkleinen, je geheugen kan verbeteren én eventuele angsten kan doen afnemen. Win-win-win!

Groene bladgroenten

Groene bladgroenten

Spinazie, boerenkool (beter bekend als kale), sla…: deze superfoodgroep zit tjokvol vitaminen en mineralen, en is dé sleutel tot een betere concentratie. Tijdens een studie die onlangs werd uitgevoerd door de Federation of American Societies for Experimental Biology bleek dat de proefpersonen die vijf jaar lang dagelijks een of twee kopjes groene bladgroenten aten, het geheugen hadden van iemand die elf (!) jaar jonger was dan zij die géén bladgroenten aten.

Pompoenpitten

Pompoenpitten

Pompoenpitten zijn rijk aan magnesium, zink en andere mineralen die de hersencellen helpen vormen en herstellen. Net als walnoten zouden ze het risico op alzheimer verkleinen. Wetenschappers raden aan minstens 30 gram pitten per dag te eten, als snack, of bij een salade.

Matcha

Matcha

Sinds enkele jaren is matcha razendpopulair, maar dit groene drankje is meer dan alleen maar hip. Matchathee helpt je beter focussen dankzij de combinatie van cafeïne en L-theanine, maar het maakt je niet hyper zoals een overdosis koffie dat kan. De combinatie van de twee ingrediënten heeft wetenschappelijk bewezen positieve effecten op het concentratievermogen en het geheugen, aldus een Nederlands onderzoek aan de Universiteit van Wageningen.

Water

Water

Voor je met je ogen rolt, lees eerst even verder: uitdroging kan leiden tot sloomheid, hoofdpijn en een verminderde concentratie. De hele dag door water drinken helpt je wakker en alert te blijven. Drink minstens acht glazen per dag om zeker niet gedehydrateerd te raken.Lees ook: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content