Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
Foto: Photo News

10 dingen die je nog niet wist over Cole Sprouse

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Het is altijd leuk om nieuwe dingen te weten te komen over je favoriete celebs. Daarom maakten wij een lijstje van dingen die je waarschijnlijk nog niet wist over ‘Riverdale‘-acteur Cole Sprouse!

1. Zijn mama zorgde voor zijn acteercarrière


Het was de mama van Cole en Dylan Sprouse die ervoor zorgde dat de tweeling begon te acteren. Toen ze erg jong waren, verhuisde de familie naar Californië, waar mama Melanie audities voor hen regelde. Wel, we weten nu wie we moeten bedanken om Cole aka Jughead in ons leven te brengen!

2. Hij studeerde af als archeoloog aan NYU


Zowel Cole als Dylan koos ervoor om het acteren even te laten voor wat het was en een diploma te behalen. Cole wilde op die manier ontdekken wie hij echt is en wat zijn interesses zijn. Vóór de opnames van ‘Riverdale’ begonnen, werkte hij zelfs in een lab! Hij is knap, charmant en artistiek, hij kan acteren en hij is ook nog eens superslim? How though!

3. De tweeling speelde altijd dezelfde rol in hun vroege acteerjaren


Aan het begin van hun acteercarrière wisselden Dylan en Cole elkaar altijd af in een bepaalde rol. De wetten rond kindacteurs beperkten namelijk de tijd dat ze per dag mochten werken op de set. Omdat ze een identieke tweeling zijn, konden ze elkaar makkelijk afwisselen. Cole kreeg zijn eerste solorol als Ben, de zoon van Ross Geller, in ‘Friends’.

3. Jennifer Aniston was zijn eerste celebrity crush


Daarom was het voor de acteur ook niet makkelijk om met haar samen te werken in ‘Friends. Zo schattig!

4. Cole is jonger dan zijn tweelingbroer


Net als in de Disneyserie ‘The Suite Life of Zack & Cody‘, is Cole Sprouse 15 minuten jonger dan zijn broer Dylan.

5. Hij houdt een dagboek bij


En schrijft er echt elke dag in! Het is nog maar eens bewezen dat Cole een gevoelige en creatieve kant heeft en we love him for it. We zijn wel echt benieuwd wat hij er allemaal in noteert... Hopelijk krijgen we ooit een kijkje in dat creatieve brein van hem.

6. Hij is niet geboren in de Verenigde Staten


Maar wel in Italië! De ouders van de tweeling gaven in die tijd Engelse les in dat land. De familie woonde er tot vier maanden na de geboorte van de broers en verhuisde toen terug naar de Californië in de Verenigde Staten. Cole heeft nog steeds de dubbele identiteit en kan dus terugkeren naar Italië wanneer hij maar wil.

7. Cole wil dat aseksualiteit besproken wordt in ‘Riverdale’


Cole Sprouses personage is in het oorspronkelijke verhaal van Archie Comics aseksueel. Dat betekent dat Jughead wel verliefd kan worden en een relatie kan hebben, maar dat hij geen behoefte heeft aan een seksuele relatie met die persoon. Het gebeurt niet vaak dat aseksuelen in beeld gebracht worden in films of series. Daarom wil Cole dat dus wel graag zien gebeuren in ‘Riverdale’. Op die manier worden jonge mensen die aseksueel zijn zich herkennen in de serie. So sweet!

8. Hij was niet meteen van plan om opnieuw te acteren


Tot hij het ‘Riverdale’-script las. Hij besefte dat het verhaal perfect was voor hem en ging er dus ook voor. Nu is hij blij dat hij aan de show meewerkt.

9. Eigenlijk was hij gevraagd voor de rol van Archie


Maar hij was meteen gek op het personage Jughead en kreeg die rol dan ook. En gelukkig maar, want hij is er perfect voor!

10. Fotografie is zijn grootste passie


Hij maakt graag foto’s van andere celebs en dan vooral van zijn ‘Riverdale‘-costerren!

Kom jij nog op leuke feiten over de tweelingbroer die we zeker moeten weten? Laat dan een reactie achter in de comments!

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content