Home Uit & thuis Zitten er binnenkort geen vervelende kaartjes meer tussen je autoraam?

Zitten er binnenkort geen vervelende kaartjes meer tussen je autoraam?

Thank god, hallelujah

Shutterstock
Thank god, hallelujah. Wallonië maakt komaf met de irritante reclamekaartjes die autoverkopers maar al te graag tussen je autoraam of onder je ruitenwisser steken. Wij hopen dat Vlaanderen binnenkort ook het voorbeeld van onze Waalse vrienden zal volgen.

Niets zo vervelend als na een dagje shoppen een opdringerig kaartje achter je autoruit te vinden met de boodschap dat ze je auto willen kopen. En dat heeft ook Carlo Di Antonio, Waals minister van Leefmilieu, begrepen. 'Het enerveert mensen én leidt tot zwerfvuil,' klinkt het. Dus neemt hij als eerste in België forse maatregelen tegen de reclamekaartjes.

Gevangenisstraf

Word je betrapt op dergelijke reclamepraktijken, dan krijg je een boete tussen 50 en 100.000 euro. Ook een gerechtelijk vervolg of gevangenisstraf wordt niet uitgesloten. Voorlopig wordt de maatregel enkel in Wallonië doorgevoerd maar volgens Waalse media zou ook in Brussel dergelijke regelgeving voorbereid worden. In Vlaanderen is er voorlopig nog geen sprake van zo'n verbod. Al wordt het Waals voorbeeld wel op de voet gevolgd. Blijkt dat succesvol, dan worden zulke reclamekaartjes in Vlaanderen mogelijk ook verboden.

Bron: Het Nieuwsblad

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.