Home Uit & thuis YAY: Disney plant maar liefst 18 nieuwe live-action versies van zijn klassiekers...

YAY: Disney plant maar liefst 18 nieuwe live-action versies van zijn klassiekers en dit zijn ze

Wij kijken er zoooo hard naar uit!

Vandaag werd officieel bevestigd dat er een live-actionversie van 'The Lion King' zit aan te komen. Het kind in ons is dan ook laaiend enthousiast! Maar Simba & co zijn niet de enige animatiefiguren die een comeback maken. Zo heeft Disney nog 17 (!) andere nieuwe films op stapel staan. Wij maakten een overzicht. 
1 / 18
De geest uit Aladdin
The Lion King
The Sword in the Stone
Beauty and the Beast
Dumbo
Prins uit Assepoester of Sneeuwwitje
Winnie de Poeh
Cruella
Mulan
Peter Pan
Tink
Pinokkio
The Jungle Book 2
Maleficent 2
Sneeuwwitje
Knabbel & Babbel Rescue Rangers
Chernabog uit Fantasia
Mary Poppins
De geest uit Aladdin
De geest uit Aladdin

De geest uit 'Aladdin', wiens stem in 1992 werd ingesproken door wijlen Robin Williams, krijgt zijn eigen live-action prequel met als titel ‘Genies’.
The Lion King
The Lion King

In de live-actionversie van ‘The Lion King’ zien we hoe de jonge Simba, samen met zijn vrienden Timon en Pumba, zijn koninkrijk moet redden uit de handen van zijn duivelse oom Scar. Jon Favreau, die ook al een live-action versie van ‘The Jungle Book’ maakte, staat in voor de regie. Er is nog geen releasedatum bekend. 
The Sword in the Stone
The Sword in the Stone

The Sword in the Stone’ – bij ons bekend als ‘Merlijn De Tovenaar’  – is een film uit 1963 waarin we een jonge koning Arthur in de leer zien gaan bij de tovenaar Merlijn. De remake zal geschreven worden door Bryan Cogman, dé man achter de scenario’s van ‘Game of Thrones’. 
Beauty and the Beast
Beauty and the Beast

In maart volgend jaar zullen we eindelijk Emma Watson aan het werk kunnen zien als Belle in de langverwachte live-action versie van ‘Beauty and the Beast’. Luke Evans doet mee als Gaston, Ewan McGregor als de kandelaar Lumière, Emma Thompson als mevrouw Tuit en Ian McKellen als de klok Pendule. 
Dumbo
Dumbo

Regisseur Tim Burton zal de remake van 'Dumbo' voor zijn rekening nemen. De film dateert van 1941 (!) en vertelt het verhaal van een olifant die gepest wordt vanwege zijn grote oren. In de live-action versie zullen er echter geen echte olifanten te zien zijn. Net als bij ‘The Jungle Book’ zal er gebruik worden gemaakt van CGI. Wanneer ‘Dumbo’ uitkomt, is nog niet bekend. 
Prins uit Assepoester of Sneeuwwitje
Prins uit Assepoester of Sneeuwwitje

Niet alleen de prinsessen krijgen hun eigen live-action remake. Ook een van de prinsen – ofwel uit ‘Assepoester', ofwel uit ‘Sneeuwwitje’ – zal zijn eigen film krijgen. 
Winnie de Poeh
Winnie de Poeh

Disney zal ook een live-actionadaptatie uitbrengen van ‘Winnie de Poeh’, de klassieker uit 1966. In de remake zal een volwassen Christopher Robin zijn oude vrienden opnieuw opzoeken in het Honderd Bunderbos. 
Cruella
Cruella

Glenn Close portretteerde Cruella de Vil al een keertje in 1996 in de live-action remake van de klassieker ‘101 Dalmatiërs’ uit 1961, maar in de nieuwe versie zal Cruella gespeeld worden voor Emma Stone. In 'Cruella' zullen we ontdekken hoe ze de gemene ‘madam met een bontjas’ werd. 
Mulan
Mulan

In 2015 kocht Disney een script om ‘Mulan’ tot leven te brengen. In de film zien we een jonge vrouw die zichzelf verkleedt als man om de plaats van haar vader in te nemen in de oorlog en zo China te redden. 
Peter Pan
Peter Pan

Er werden al verschillende films gemaakt over de jongen die niet volwassen wou worden, maar nu brengt Disney de iconische animatiefilm uit 1953 weer tot leven. David Lowry, de regisseur van ‘Pete's Dragon’ oftewel ‘Peter en de Draak’, zal ook de live-action remake van 'Peter Pan' voor zijn rekening nemen. 
Tink
Tink

Peter Pans compagnon, Tinkerbell – of in het Nederlands: Tinkelbel – krijgt haar eigen live-actionfilm met niemand minder dan Reese Witherspoon in de hoofdrol. Wanneer ‘Tink’ uitkomt, is helaas nog niet geweten. 
Pinokkio
Pinokkio

Pinokkio’ was Disneys tweede animatiefilm en kwam uit in 1940. De live-action versie zal naar eigen zeggen ‘losjes gebaseerd’ zijn op het originele verhaal. 
The Jungle Book 2
The Jungle Book 2

Nog voor de release van de remake van ‘The Jungle Book’ uit 1961 had Disney al een sequel gepland. Die zal opnieuw geregisseerd worden door Jon Favreau. 
Maleficent 2
Maleficent 2

Angelina Jolie kruipt opnieuw in de huid van Malafide, de boze fee uit ‘Doornroosje’. De eerste ‘Maleficent’ uit  2014 was een groot succes. 
Sneeuwwitje
Sneeuwwitje

Disney werkt ook aan een live-action versie van zijn allereerste animatiefilm, namelijk ‘Sneeuwwitje en de 7 dwergen’. Al zal het niet helemaal zijn wat je ervan verwacht. In de remake zullen we zien hoe Rozerood, de zus van Sneeuwwitje, samen met de zeven dwergen haar zus tracht te redden nadat die laatste van de giftige appel at. Evan Daugherty, die ‘Snow White and the Huntsman’ schreef, met Kristen Stewart in de hoofdrol, zou volop bezig zijn met het project.
Knabbel & Babbel Rescue Rangers
Knabbel & Babbel Rescue Rangers

Niet alleen de animatiefilms krijgen een live-action versie. Ook de schattige rescuerangers Knabbel & Babbel, uit de gelijknamige tv-serie, zullen straks op het witte doek te bewonderen zijn. 
Chernabog uit Fantasia
Chernabog uit Fantasia

Na Cruella de Vil en Malafide, krijgt nóg een kwaadaardig Disney-personage zijn eigen film. In een live-action versie rond Chernabog, de demoon uit ‘Fantasia’, zal zijn achtergrondverhaal volledig uit de doeken worden gedaan waardoor de kijker volgens Disney beter zal snappen waarom hij zo wreed is.
Mary Poppins
Mary Poppins

De sequel rond Mary Poppins zal niet echt een remake zijn, maar het bouwt wel voort op de klassieker uit 1964. Emily Blunt neemt de hoofdrol voor zich en Broadway-ster Lin-Manuel Miranda speelt Bert. ‘Mary Poppins Returns’ komt uit op kerstdag in 2018. 

Nog meer filmnieuws:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.