Home Uit & thuis WHUT: is dit de échte betekenis van de Macarena?

WHUT: is dit de échte betekenis van de Macarena?

Serieus?

In de summer of '96 werd de tophit 'Macarena' van Los del Rio op de wereld losgelaten. Het lied konden we vanaf toen (en nu nog steeds) zonder problemen meezingen. Enfin, het refrein toch. Ongeveer. De dancemoves konden we wel, #likeapro. Maar wist je al dat het happy dansnummer eigenlijk een heel vreemde betekenis heeft?

Om bij het begin te beginnen: het lied begint met 'When I dance they call me Macarena. And the boys say: 'Que estoy buena.' En daarna volgen deze zinnen:

ma1

Valt best mee, toch? Dansen, flirten én een kans op een privé-uitnodiging bij de zangeres thuis. Klinkt nog best gezellig. On to the next one.

ma2

Maar, eh, dan blijken er wat troubles in paradise te zijn. De vrouw blijkt een vriend te hebben, maar daar is ze niet heel erg van onder de indruk. Op bepaalde vlakken, zeg maar. De strofe wordt afgesloten met een bulderlachje.

ma3

En lucky number 3: in deze strofe komt de ware aard van het beestje naar boven. Of van de twee beestjes: de arme boyfriend wordt namelijk vervangen door niet één, maar twee van zijn eigen vrienden – tegelijk. Oh, Macarena!

Zin om de volledige escapades te beluisteren? Dat kan hieronder (en vergeet het dansje niet!).

Lees ook: