Home Uit & thuis Wat je moet eten op citytrip

Wat je moet eten op citytrip

Corbis
Als we op citytrip gaan, eten we vaak in ons hotel of durven we al eens binnenspringen in de dichtstbijzijnde Mc Donalds of Burger King. Zonde! Probeer je bij je volgende weekendje weg zeker eens te verdiepen in de lokale cuisine.

Barcelona

Wat je zeker moet eten wanneer je voor een paar dagen naar Barcelona gaat? Tapas! Deze kleine hapjes zijn niet alleen superlekker, maar ook nog eens een handig tussendoortje. Net zoals in de rest van Spanje, eten ze in Barcelona vaak later dan bij ons. Middageten is doorgaans rond 14u-15, terwijl ze vaak pas tegen 20u-21u dineren. Tapas zoals patatas bravas of wat olijven, salami, ham en andere lekkernijen kan je gewoon tussendoor eten om je honger te stillen. Een klassieker die altijd goed is, is een lekkere paella. Doorspoelen kan je met een glaasje wijn of sangria.

Lissabon

Wanneer je voor een citytrip naar Lissabon gaat, probeer dan zeker eens een pasteis de nata. Dat is een echte specialiteit, een soort van puddinggebakje. En wie is er nu geen fan van pudding, toch? Portugal staat ook bekend om zijn queijos, bij ons beter bekend als kaas. Ben je een echte kaasliefhebber dan zal Portugal bij jou zeker in de smaak vallen. Voor de grotere honger kies je in Lissabon voor bacalhau en je zal een heerlijk stukje vis voorgeschoteld krijgen.

Rome

When in Rome…we eat pizza en gelato natuurlijk! Ben je in het bezit van een smartphone, download dan zeker de app ‘Eat Rome’. Met deze handige applicatie kan je tijdens je weekendje weg leuke adresjes binnen je budget opzoeken.

Istanbul

Als ontbijt kiezen we in Istanbul voor een menemen. Je kan het vergelijken met een omelet, maar dan de Turkse versie. De ingrediënten zijn onder andere ajuin, groene peper en verschillende soorten kruiden. Als middagmaal nemen we manti, ook bekend als de Turkse ravioli. Het is een warm gerecht dat geserveerd wordt met yoghurt en look. Als dessert kiezen we voor een traditionele baklava.

Madrid

Geen citytrip naar Madrid is compleet zonder deze sandwich geproefd te hebben. Bocadillo de calamares is een broodje met gefrituurde inktvisring. Echt een aanrader! Ook churros con chocolate zijn een echte specialiteit. Als je fan bent van chocolade moet je deze snack zeker eens proberen. Heb je grote honger, kies dan voor tortilla of een Spaanse omelet. Zeker in Madrid kan je verschillende variaties op dit gerecht vinden.

Marrakech

Wat je zeker moet proberen als je in Marrakech bent, is een tajine. Altijd goed! Ook de perfecte muntthee drink je hier. Een typisch dessert waar je voor kan kiezen is beghrir. Dit zijn een soort van pannenkoekjes die geserveerd worden met honing en boter. Ben je een vleeseter? Ga dan voor mechoui, een heerlijk gerecht met lamsvlees.

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.