Home Uit & thuis Wat is er op tv vanavond?

Wat is er op tv vanavond?

Corbis
Wat is er op tv vanavond? Flair zoekt het voor je uit. Elke week geven we leuke tv-tips voor een gezellig avondje niks doen. Neem die popcorn en dat glaasje wijn al maar bij de hand.

Being Human

Being Human Wat? Britse serie waarin een spook, een vampier en een weerwolf samen een flat delen. Het spook is eenzaam, de vampier kickt af van zijn bloedlust en de weerwolf probeert zijn 'transformaties' onder controle te houden. Ondanks hun oncomfortabele bestaan proberen ze toch nog iets van het leven te maken… én overeen te komen met elkaar.

Zeker kijken want…

Being Human is één van de coolste Britse series van de afgelopen jaren. De mix van humor, drama en fantasy werkt verrassend goed en het duurt niet lang vooraleer je ook helemaal meeleeft met de ongewone hoofdpersonages. Ondertussen loopt er ook een Amerikaans-Canadese remake van de reeks, maar geloof ons, nothing beats the original.

Being Human – OP12 – vanaf donderdag 24 april, 21.25

Sunshine Cleaning

Sunshine cleaning Wat? Een komedie met een randje waarin twee zussen al kibbelend hun leven op de rails willen krijgen. Om rond te komen starten de dames een eigenaardig schoonmaakbedrijf. Gespecialiseerd in het opruimen van misdaadlocaties knopen ze eindjes aan mekaar.

Zeker kijken want…

Het gegeven zussen met issues is van alle tijden en misschien zelfs herkenbaar. Je bent wel te vinden voor een portie donkere humor met veel onderhuids drama. Dat Amy Adams (American Hustle) en Emily Blunt hun fuck you-centjes verdienen door het bloed van de muren te vegen schrikt jou niet af. Het bevestigt alleen maar een vermoeden: vrouwen weten van aanpakken!

Sunshine Cleaning – Eén – vrijdag 25 april, 23.20

The Hunger Games

The Hunger Games Wat? Met een razend populaire romantrilogie en (voorlopig) twee kaskrakers in de bioscoop is The Hunger Games niets minder dan een fenomeen. Het verhaal? In de nabije toekomst wordt Amerika geteisterd door droogte, brand en oorlog. Om de bevolking onder de knoet te houden, worden elk jaar twee jongeren uit elk district uitgeloot om het tegen elkaar op te nemen in een dodelijke competitie.

Zeker kijken want…

Dit was de film waarmee Jennifer Lawrence zichzelf definitief naar het sterrendom katapulteerde. Naast haar indrukwekkende acteerprestatie is ook het futuristische set- en kostuumdesign om van te smullen, terwijl de spanning zachtjesaan wordt opgebouwd naar een bloedstollende finale. Eentje waar je boyfriend/echtgenoot/significant other met plezier naar zal meekijken.

The Hunger Games – VTM – zaterdag 26 april om 20.45