Home Uit & thuis WAT: Chuck en Blair waren bijna geen koppel in ‘Gossip Girl’

WAT: Chuck en Blair waren bijna geen koppel in ‘Gossip Girl’

Wij hebben nooit aan hun lot getwijfeld

Raise your hands als ‘Gossip Girl’ ook jouw favoriete serie was. Een handjevol knappe acteurs, kledingkasten om jaloers op te zijn en geweldige romances zoals die van Chuck en Blair. Meer heb je niet nodig, toch? 

Aan de Upper East Side was er altijd wel iets te beleven en vaak zat ons favoriete koppel er wel voor iets tussen. Toch hebben de makers – hartverscheurend – nieuws voor ons, want Chuck en Blair waren bijna geen koppel in de serie.
 

Josh Schwarts was deels verantwoordelijk voor het script en hij heeft ook mee de serie gecreëerd. ‘De relatie tussen Chuck en Blair was geheel onverwacht’, dit heeft hij onlangs aan Vulture verteld. Chuck was normaal gezien de slechterik in de serie en zijn rol in het verhaal is doorheen de jaren sterk veranderd.
 

Meant to be

Toen het productieteam zag hoe goed de klik was tussen Leighton Meester en Ed Westwick hebben ze besloten om een romance tussen de twee te creëren. Het was een perfecte match (sorry Nate!), want hun personages zijn allebei een tikje manipulatief en zowel Chuck als Blair hebben een duistere kant.
 

Toch hebben de twee een lange weg afgelegd voor ze aan hun happily ever konden beginnen. Denk maar aan Blair en Nate, Blair en Louis, Blair en Dan. En dan hebben we het nog niet gehad over de veroveringen van Chuck. Het heeft dus even geduurd, maar uiteindelijk was het voor iedereen duidelijk dat ‘Chair’ endgame was.
 

Lees ook: