Home Uit & thuis VIDEO: skydiver springt voor het eerst zonder parachute van 7600 meter hoogte

VIDEO: skydiver springt voor het eerst zonder parachute van 7600 meter hoogte

Een primeur!

Fox
De 42-jarige Amerikaanse Luke Aikins zorgde enkele uren geleden voor een primeur in skydiveland. Hij stortte zich namelijk zónder parachute van een vliegtuig op een hoogte van 7600 meter de diepte in.

Luke Aikins is een durfal. Dat is het minste wat we kunnen stellen. Zelfs mét parachute durven wij niet uit een vliegtuig te springen, laat staan zonder. Luke beleefde een vrije val van 7600 meter. Na zijn val kwam gij gelukkig veilig en wel terecht in een vangnet van 30 meter op 30 meter. Luke is de eerste skydiver ooit die met succes zonder parachute uit een vliegtuig springt.

Lukes val vond plaats boven een woestijn in het zuiden van Californië en duurde slechts twee minuten, al leek het voor de omstaanders vast veel langer te duren. Fox zond de beelden live uit en dat zorgde voor heel wat knikkende knieën op de redactie.

Ervaring

Luke heeft als skydiver tonnen ervaring opgedaan. Hij voerde al 18.000 parachutesprongen uit, waaronder enkele recordsprongen, trainde al meerdere skydivers én voerde enkele stunts uit voor de 'Iron Man 3'-film.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.