Home Uit & thuis Vergeet Dimitri Vegas & Like Mike: de jongens van ZwartWerk leveren het...

Vergeet Dimitri Vegas & Like Mike: de jongens van ZwartWerk leveren het echte EK-lied af

'Zo maak je een anthem', klinkt het op Twitter

Studio Brussel
Ze mogen dan wel de beste dj's van de wereld zijn, met hun EK-lied 'Melody' sloegen Dimitri Vegas & Like Mike de bal volgens velen flink mis. Studio Brussel to the rescue, want zij maakten samen met de mannen van ZwartWerk een anthem voor hun Dance With The Devils-feestjes en dat lied kan op veel meer bijval rekenen. 'Kijk, zo maak je een anthem', klinkt het op Twitter.

Een écht EK-lied

Voor Stubru-luisteraars is het Mechelse ZwartWerk geen onbekende. Het viertal haalde eerder dit jaar al de finale van De Nieuwe Lichting, een wedstrijd waarin het radiostation op zoek gaat naar jong, muzikaal talent. Samen met Linde Merckpoel en niemand minder dan voetbalcommentator Frank Raes maakten Brian (Breezy), Nathan (Cali), Giovanni (Kilow) en Ercilio (DJ EC) een zomers nummertje dat volgens velen veel beter de sfeer van een EK weergeeft dan het officiële lied 'Melody'. Oordeel zelf maar, het volledige lied kan je beluisteren op de website van Studio Brussel.

Familiebanden

Het is niet voor niets dat ZwartWerk gekozen werd om een Dance With The Devils-anthem te maken. De drie rappers van de groep hadden ooit allemaal de droom om voetballer te worden, maar kozen uiteindelijk toch voor de muziek. Bovendien zijn Breezy en Cali neefjes van de Lukaku's, die op sociale media al meerdere keren hun steun voor de groep geuit hebben. 'Maar we gebruiken de naam Lukaku niet om onszelf in de spotlights te zetten', vertellen de jongens in Het Nieuwsblad. 'Tijdens het schrijven hebben we Lukaku ook geen voorkeursbehandeling gegeven. We hebben niet geëist dat de naam vernoemd zou worden. We hebben gewoon gekozen voor namen die het best in het lied pasten.'

Lees ook:

PROEVEN: de Rode Duivels-hotdog van Jeroen Meus

VIDEO: Mevr. Mertens heeft het over 'Duivelse Vrouwen' én haar Dries

Op dit lied gaan we vieren wanneer de Rode Duivels scoren op het EK

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.