Home Uit & thuis Tofoe met kerrie

Tofoe met kerrie

Een veggi-variant van kip met rijst en curry.

Benodigdheden

·      1 teentje knoflook, fijngesnipperd

·      150 g magere yoghurt

·      1/2 kl geraspte gember of gemberpoeder

·      1/2 kl korianderzaad of verse fijngehakte koriander

·      1 el kerriepoeder

·      1 el citroensap

·      200 g tofu, in blokjes gesneden

·      1 zakje rijst

·      1 paprika (om te grillen) 

Zo maak je het

1.    Pel en snipper de knoflook, doe hem bij de yoghurt en meng er de gember, de koriander en de kerrie door.

2.    Breng op smaak met citroensap en meng er de tofublokjes onder. Dek af en laat minimum 2 uur marineren in de koelkast.

3.    Warm de oven voor op 220 °C. Doe de tofublokjes en de marinade in een ovenschaal.

4.    Zet de ovenschaal 25 minuten in de oven en kook ondertussen de rijst en gril de paprika. 

Personen – tijd – calorieën

2 personen – 30 minuten – 204 kcal

Variatie-tip

Gebruik tandoorikruiden in plaats van kerrie. Zo maak je de vegetarische versie van de kip tandoori. Mag het extra spicy zijn? Doe dan een half, fijngesnipperd chilipepertje in de marinade. 

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.