Home Uit & thuis ‘t Is gebeurd: dit is ‘De Slimste Mens ter Wereld’ 2016

‘t Is gebeurd: dit is ‘De Slimste Mens ter Wereld’ 2016

Deze genie neemt de fakkel over van Tom Waes

VIER
Na tien weken nagelbijten weten we eindelijk wie de fakkel overneemt van Tom Waes als 'De Slimste Mens ter Wereld'. Olga Leyers, Gilles Van Bouwel en Eva De Roo namen het tegen elkaar op in een razend spannend laatste aflevering. 

Wij hadden het stiekem wel leuk gevonden dat de winnaar van 'De Slimste Mens ter Wereld' dit jaar een vrouw zou zijn geweest. Sinds de start van de quiz in 2003 werd de finale nog maar twee keer gewonnen door een vrouw: in 2007 door journaliste Annelies Rutten en drie jaar later door 'Villa Politica'-reporter Linda De Win. Maar helaas: Gilles 'De Mol' Van Bouwel bleek een te sterke kandidaat voor 'Festivalitis'-reporter Olga Leyers en Studio Brussel-presentatrice Eva De Roo en mag zich dit seizoen dus De Slimste Mens ter Wereld noemen. 

Nadat Olga Leyers de mist in ging bij een filmpje over de landing in Normandië op D-day in 1944, werd al snel duidelijk dat het finalespel gespeeld zou worden tussen Van Bouwel en De Roo. Het duo kreeg vragen voorgeschoteld over de meest uiteenlopende thema's zoals Debbie Harry's band Blondie, de Franse filosoof Descartes en de Rode Duivels.

''t Is gebeurd'

Bij de voorlaatste vraag over pop-artkunstenaar Roy Lichtenstein namen de zenuwen bij Eva de overhand en ook Gilles begon zogeheten stressfoutjes te maken. Bij de vraag 'Wat weet je over Sisyphus?' wist de mol echter in een recordtempo zo goed als alle correcte antwoorden te geven en sprak quizmaster Erik Van Looy de befaamde woorden ''t Is gebeurd'. 

Gilles Van Bouwel

Voor wie het afgelopen jaar onder een steen leefde: Van Bouwel bleek in feburari de mol in het gelijknamige spelprogramma op VIER. In juli raakte bekend dat de 28-jarige knapperd zijn job als brandmanager bij Unilever opgaf om voltijds als redacteur bij Woestijnvis aan de slag te gaan. Zo was hij dit jaar te zien in de VIER-programma's 'Zeg eens euh!' en 'Glammertime'. 

Blik terug op het voorbije seizoen met deze hoogtepunten: