Home Uit & thuis Stemproblemen tijdens ‘Mijn Pop-uprestaurant!’ te wijten aan cyberaanval

Stemproblemen tijdens ‘Mijn Pop-uprestaurant!’ te wijten aan cyberaanval

Dat concludeerde VTM na analyse vannacht en deze ochtend

Medialaan
De VTM-website en -app werden tijdens de finale van het populaire programma 'Mijn Pop-uprestaurant!' donderdagavond het slachtoffer van een cyberaanval. Dat zegt VTM zelf in een persbericht. De bedoeling was het stemsysteem volledig plat te leggen, maar de hackers konden het enkel vertragen. De uitslag van de stemming blijft wel onveranderd.

Er ontstond donderdagavond heel wat controverse rond de overwinning van Chloë en Magali in 'Mijn Pop-uprestaurant!'. Veel fans hadden namelijk hun stem niet kunnen uitbrengen, doordat de website en app van VTM niet wilden laden. De zender zegt nu dat er een cyberaanval plaatsvond, meer bepaald een DDoS of Distributed Denial-of-Service attack.

De bedoeling van de cyberaanval zou geweest zijn om de websystemen van VTM plat te leggen en daardoor de voting onmogelijk te maken. Dat lukte niet, maar de aanval vertraagde het systeem wel voldoende om veel kijkers flink te frustreren. VTM betwist de uitslag van de voting echter niet, aangezien het aantal geregistreerde stemmen volgens de deurwaarder groot genoeg was om de stemming als representatief en dus geldig te beschouwen.

MEDIALAAN zegt zeer sterk beveiligd te zijn tegen cyberaanvallen, maar dat het er naar uitziet dat het hier ging om een laatste generatie Denial-Of-Service. Het mediabedrijf is nu van plan klacht in te dienen bij de Computer Crime Unit van de Federale Politie.

Meer over 'Mijn Pop-uprestaurant!':

VTM beschuldigd van bedrog tijdens finale ‘Mijn Pop-uprestaurant!’

13 geniale momenten van Gert Verhulst in 'Mijn Pop-uprestaurant!'

Mama Sara geeft Gertje onbewust hilarische steek in 'Mijn Pop-uprestaurant!'

9 redenen waarom wij stiekem een crush hebben op Willem van 'Mijn Pop-uprestaurant!'