Home Uit & thuis Star Wars Day: 30 Belgische artiesten customizen de Stormtrooperhelm

Star Wars Day: 30 Belgische artiesten customizen de Stormtrooperhelm

'May the 4th be with you'

Star Wars Legion: Elfi De Bruyn
4 mei, dat is Star Wars Day, de officiële fandag voor Star Wars-lovers. Speciaal voor die gelegenheid gaf Walt Disney 30 Belgische artiesten de kans om een eigen interpretatie te maken van de Stormtrooperhelm. En die verzameling wordt op 4 mei voor één dag tentoongesteld in Brussel.

Waarom 4 mei? Wel, 'May the Force Be With You' werd al snel 'May the 4th be with you', 'May the 4th' = 4 mei in het Engels.

De Star Wars Legion tentoonstelling begon zo'n twee jaar geleden als een project van creatievelingen van The Walt Disney Company. Elk van hen leefde zich uit op een miniversie van de Stormtrooperhelm. Al snel werden alle creaties getoond in de Robert Vargas Gallery in Los Angeles. En nu kregen dus ook 30 Belgische topartiesten de kans om zelf zo'n helm te herinterpreteren en op 4 mei (jep, maar één dag) tentoon te stellen in het oude atelier van Christophe Coppens op de Nieuwe Graanmarkt in Brussel.  Onder de artiesten: Adil El Arbi & Bilall Fallah, Elfi De Bruyn, Clio Goldbrenner en Théa by Emilie Duchêne.

De tentoonstelling gaat door op woensdag 4 mei van 10 tot 20u. Gratis toegang.

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.