Home Uit & thuis Scampi’s met gember en paksoi

Scampi’s met gember en paksoi

Flair
Warmte in een kommetje, dat is net wat je nu nodig hebt.

Benodigdheden

·      1/2 zak scampi's, ontdooid

·      1 pakje eiernoedels (250 g)

·      3 cm verse gember, geschild

·      1/2 rode peper

·      1 limoen, in partjes

·      1 paksoi, in reepjes

·      1 teentje knoflook, gesnipperd

·      1/2 rode ui, in ringen

·      3 el arachideolie

·      2 el ketjap asin

·      koriander

 

Zo maak je het

1.    Breng een pot water aan de kook en kook er de noedels gaar in.

2.    Halveer het pepertje, verwijder de zaadlijsten en snij in dunne reepjes. Snij de gember fijn.

3.    Verhit olie in een wokpan en bak de ui en knoflook. Voeg hierna de gember en rode peper toe en bak kort mee.

4.    Voeg de ketjap en scampi's toe en roerbak de scampi's gaar. Doe dit op een hoog vuur en kort, anders worden ze taai!

5.    Roerbak tot slot de paksoi nog even mee. Voeg de noedels toe en meng alles. Kruid af met peper en zout.

6.    Serveer met een partje limoen en wat verse koriander.

 

Personen – tijd – calorieën

2 personen – 30 minuten – 370 kcal/persoon

Variatie-tip

Om het geheel wat pittiger te maken, voegen we er nog wat kokosroom en Thaïse rode curry aan toe.

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.