Home Uit & thuis Opmerkingen die kieskeurige eters continu op hun bord krijgen

Opmerkingen die kieskeurige eters continu op hun bord krijgen

Kieskeurig (en dus niet moeilijk)

giphy.com
Hebben anderen de stempel 'moeilijke eter' op jouw voorhoofd geplakt, maar begrijp je niet waarom? Toegegeven, je bent misschien een beetje kieskeurig (niet moeilijk), maar je snapt niet waarom anderen daar zo'n fuzz rond maken. Je houdt voet bij stuk: wat je niet lust, eet je niet. Simpel. Maar als kieskeurige eter krijg je best veel opmerkingen op je bord. 

1. Ik kan moeilijke eters écht niet uitstaan! 

Dit zinnetje hoor je net iets te vaak en als je het iemand hoort zeggen, voel je je gekwetst. Je vindt het een beetje oppervlakkig, want het is toch niet omdat je iets niet graag eet, dat je geen leuke persoonlijkheid hebt, toch? 

2. Je zal het nog wel ontgroeien. 

Je vindt het vreselijk irritant als mensen jouw smaak zien als een fase, iets wat slechts tijdelijk is. Je lust sommige dingen gewoon écht niet en dat zal ook nóóit veranderen, maar niemand lijkt dat te begrijpen. 

3. Dus uhm… waarom vind je dat niet lekker? 

Dit is zo'n domme vraag! Waarom houden sommige mensen van klassieke muziek en anderen meer van rock, en waarom vinden sommige mensen groen een mooie kleur en anderen niet? Daar kan je toch ook geen antwoord op geven. Smaken verschillen, punt.

Kieskeurige eters niet lekker

copyright: giphy.com

4. Heb je het eigenlijk al eens geproefd? Probeer het nog eens.

Ja, natuurlijk heb je het óóit geproefd. Hoe zou je anders weten dat je het niet graag eet? Je gaat jezelf niet steeds opnieuw forceren om dan uren daarna nog met die vieze smaak in je mond te zitten. 

5. Ben je áltijd zo'n moeilijke eter geweest? 

Het ongenoegen druipt ervanaf, maar wat doet dat er zelfs toe? Verwachten mensen écht een antwoord op die vraag? Het is niet dat dat iets aan je eetgewoontes zal veranderen. 

6. Je bent écht ráár

Daar kan je wel mee leven. Iedereen heeft wel z'n bizarre trekjes die het daglicht niet mogen zien. Als dit jouw kwaaltje is, valt het toch nog best mee, niet?  

Kieskeurige eters raar

copyright: giphy.com

7. Het zal wel aan je opvoeding liggen

Misschien hadden je ouders inderdaad strenger moeten zijn en je moeten verplichten om bepaalde dingen te eten, maar honestly… het is niet hun schuld dat jij iets niet lust. Je ouders zijn ten minste bij de weinige mensen die je aanvaarden zoals je bent. 

8. Wees blij dat je geen honger moet lijden

Oké, misschien is het een beetje ondankbaar om eten te laten liggen, maar daarom moeten mensen het nog niet over and over again in je gezicht wrijven. Je bent op de hoogte van de hongersnood in de wereld, maar je helpt toch niemand vooruit door iets te eten wat je niet graag hebt? 

9. Het zit gewoon in je hoofd

Dat zou inderdaad een logische verklaring zijn, maar daardoor is het probleem nog niet opgelost

10. Doe niet moeilijk en eet het nu gewoon op

Kieskeurige eters eet

copyright: giphy.com

Excuseer? Deze uitspraak maakt je razend. Je beslist zelf wat je wel en niet eet en die keuze moet niemand anders voor jou maken. Je zegt toch ook niet dat iemand wel of niet op dieet moet? Je kan er niet tegen dat mensen problemen maken waar er geen zijn

11. Ik begrijp het écht niet

Geen probleem. Je kan het zelf ook niet uitleggen en soms snap je andermans gedachtekronkels ook niet helemaal. Dat is toch normaal: elk mens heeft z'n eigen smaak. Niks mis mee, dus maak je er ook niet zo'n probleem van. 

Lees ook : 

Op zoek naar een goed dieet? Dit is het beste dieet volgens onderzoek. Nood aan meer energie? Beluister zeker deze podcast: de 'powerfood'-receptjes van Rens Kroes al geprobeerd? Wij wel! Chocoladeverslaafd? Goed nieuws: er bestaan nu plakjes zachte chocolade voor op de boterham.